​Huawei a prezentat la târgul MWC Barcelona primul său telefon care se poate plia, modelul Mate X care va costa 2.600 de dolari în versiunea 5G și va fi lansat la jumătatea anului. Telefonul se deschide diferit față de cel al Samsung, are trei ecrane și display-ul mare este de 8 inci când telefonul este desfăcut. Prețul acestui hibrid smartphone-tabletă a depășit un nou prag psihologic, cel de 2.500 de dolari.

Huawei Mate XFoto: Captura YouTube

Ecranul principal este de 6,6 inci, când este desfăcut telefonul ecranul din interior este de 8 inci, iar al treilea ecran este de 6,4 inci. Sunt patru camere pe partea din spate și greutatea terminalului este de aproape 300 de grame.

Mate X are 8 GB RAM, 512 GB stocare și baterii de 4.500 mAh.

Când este închis, Mate X are 11 mm grosime, mai puțin decât la Samsung Galaxy Fold. Și prețul lui Mate X este mai mare, 2.600 de dolari, față de 1.980 la Fold. Mate X va costa 2.299 euro pe continent, iar șeful Huawei a admis că prețul este în mare, însă spune că în timp va scădea.

Compania spune că, datorită tehnologiei 5G, un clip de 1 GB poate fi descărcat în trei secunde. De menționat că cel mai probabil în România primele servicii 5G vor fi lansate în 2021.

Surse; CNET, TechCrunch, Reuters