Șeful diplomației american Mike Pompeo a cerut joi Franței să renunțe la taxa asupra giganților internetului, într-o reuniune cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, la Washington, scrie AFP.

Mike PompeoFoto: Flickr

Potrivit unui comunicat al departamentului american de Stat, Mike Pompeo a cerut Franței "să nu adopte o taxă asupra serviciilor digitale care va avea un impact negativ asupra giganților americani ai tehnologiei și asupra cetățenilor francezi care le folosesc serviciile".

Guvernul francez a pregătit un proiect de lege pentru taxarea Gafa, respectiv giganții internetului Google, Amazon, Facebook și Apple.

Trezoreria americană anunțase deja în martie că intenționează să sesizeze Organizația Mondială a Comerțului asupra taxelor pe care Franța și alte țări europene intenționează să le creeze și pe care Washingtonul le consideră "discriminatorii".

Ministrul francez al Finanțelor Bruno Le Maire a replicat că Franța este "un stat liber și suveran care decide impozitele" în mod "liber și suveran". "Imediat ce va exista o impozitare internațională, Franța va retragă taxa națională", a precizat el.