​Contul de Instagram sussexroyal, al ducelui și ducesei de York a adunat rapid 3,7 milioane de ”urmăritori” în nici două zile, dar povestea nașterii sale este mai complicată. Numele contului de Instagram a fost folosit până acum câteva zile de un instructor auto din sudul Marii Britanii. Rețeaua a modificat însă numele de cont al șoferului, fără să-l anunțe, iar sussexroyal a devenit numele paginii oficiale a prințului Harry și al soției sale Meghan Markle, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kevin Keiley, un instructor auto britanic a folosit până acum câteva zile numele @sussexroyal pentru contul de Instagram și a ales numele pentru că locuiește în Sussex și pentru că este fan al echipei Reading, poreclită, The Royals. Crease contul acum trei ani.

Miercuri, fiul lui Keiley i-a atras atenția tatălui său că Instagram i-a schimbat numele contului în @_sussexroyal_.

Instagram a spus că a schimbat numele și a adăugat că, în politicile sale se menționează faptul că poate schimba numele conturilor inactive. Keiley spune însă că, deși posta rar, deschidea Instagram des și urmărea alte conturi, astfel că nu se poate vorbi de un cont lăsat de izbeliște.

Instructorul auto spune că ar fi fost normal ca Instagram să-l anunțe, iar despre faptul că numele de cont a ajuns la familia regală, spune că se simte flatat, dar și deranjat, pentru că modificarea s-a făcut în acest mod.