​Sub titlul ”Broken Dream” (vis frânt), publicația The Verge a pus un amplu review care va rămâne în istorie, fiindcă este despre un telefon de 2.000 de dolari al cărui ecran s-a spart în primele zile, fără vreo cauză evidentă. ”Niciodată nu am folosit un terminal cu atât de multe probleme, însă care mi-a plăcut așa de mult”, spune Dieter Bohn de la The Verge, care explică ce și cum s-a întâmplat. Mai mulți jurnaliști care au avut acces la Galaxy Fold, smartphone-ul pliabil de lux al Samsung, spun că noile dispozitive primite s-au stricat după doar câteva zile de folosire. Fold poate fi comandat și la noi, cu 10.000 de lei.

Dieter Bohn si telefonul cu ecranul spartFoto: The Verge

The Verge este una dintre publicațiile care a întâmpinat cele mai mari probleme cu Samsung Galaxy Fold, fiindcă ecranul s-a spart fără o explicație încă din primele zile. Și alți jurnaliști au avut probleme cu ecranul după ce a fost înlăturată o folie de protecție despre care Samsung nu i-a avertizat că Nu ar trebui scoasă fiindcă este o protecție a ecranului aplicată cu un adeziv puternic.

Dieter Bohn povestise că smartphone-ul primit de el are o ”mică umflătură” în ceea ce pare a fi o balama defectă, iar câteva ore mai târziu ecranul a căpătat două spărturi evidente. Bohn spune că nu poate recomanda vreunui client să cumpere acest telefon, dat fiind că nu se știe de ce atât de repede cei care fac review au atât de multe probleme.

Samsung va lansa telefonul pe 26 aprilie în SUA și pe 3 mai în Europa și nu a anunțat că va amâna aceste acțiuni.

Concluzia The Verge este că în niciun caz nu merită cumpărat un telefon atât de scump care pare să aibă un ecran atât de fragil încât se poate sparge în orice moment. Samsung a promis că va analiza incidentul. Compania explicase la lansarea lui Fold că ”a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant”. Zona acelei balamale pare să aibă probleme.

Publicația mai notează că situația nu este nici pe departe la fel de gravă precum în scandalul Note 7, mai ales că nu a fost pusă în pericol siguranța celor care au testat telefoanele. Însă, toată situația este ciudată și nu sună deloc bine pentru Samsung, ca un telefon atât de scump să aibă așa probleme.

Însă trebuie spus că review-ul The Verge conține multe laude la adresa telefonului, mai ales pentru folosirea în modul ”despăturit” cu ecranul de 7,3 inci și pentru autonomia bateriei.