ARM, cunoscutul dezvoltator britanic de procesoare pentru terminale mobile, suspendă toate relațiile comerciale cu Huawei pentru a se conforma regulilor impuse de americani, scrie BBC care citează documente interne ale companiei. ARM și-ar fi instruit angajații să pună capăt colaborării cu Huawei, ceea ce include contractele active, serviciile de suport dar și alte angajamente în vigoare. Compania spune că design-urile sale conțin tehnologie de origine americană.

-Foto: ARM

Cei de la ARM nu au dorit să comenteze informațiile.

BBC scrie că angajații ARM au fost informați pe 16 mai de noua stare de lucruri, ziua în care autoritățile SUA au inclus Huawei și alte companii chineze pe o listă cu care companiile din SUA nu vor mai putea avea relații de business. ARM are patru birouri în SUA: California, Washington, Texas și Massachusetts.

ARM ar considera că decizia din SUA o vizează, deoarece design-urile chip-urilor conțin și tehnologie americană.

Un analist citat de BBC spune că lovitura este insurmontabilă pentru Huawei căreia îi va fi foarte greu să dezvolte procesoare fără componente esențiale dezvoltate de ARM, companie cumpărată acum trei ani de grupul nipon Softbank.