Președintele rețelei Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că peste 3 miliarde de conturi false au fost eliminate în șase luni, înainte ca acestea să devină active, în timp ce încercările de creare automată a conturilor în scopuri malițioase au crescut, relatează AFP. Totodată, Zuckerberg refuză să spargă compania.

Mark Zuckerberg in Parlamentul EuropeanFoto: Captura YouTube

Propriu-zis, Facebook a închis 1,2 miliarde de conturi false în ultimul sfert al anului 2018 și aproape dublu în primul sfert al anului 2019, rspectiv 2,2 miliarde de conturi, compania subliniind că numărul conturilor false șterse în prima parte a anului curent crește ”din cauza creșterii atacurilor automate realizate de actorii malițioși (care caută) să creeze un volum mare de conturi în același timp”.

Eliminarea ”conținutului nociv”, ”prevenirea ingerinței în alegeri, asigurarea că avem instrumentele potrivite de confidențialitate”, printre altele, sunt, ”în opinia mea, cele mai importante la ora actuală” și ”nu cred că dezmembrarea companiei le va rezolva”, a asigurat Mark Zuckerberg, în timpul unei conferințe de presă.

Mai mulți candidați democrați din SUA intrați în cursa pentru prezidențialele din 2020, precum Elizabeth Warren sau Bernie Sanders, au cerut dezmembrarea Facebook și a altor coloși ai tehnologiei, aceștia considerând că sunt prea puternici.