Facebook nu va mai permite preinstalarea aplicațiilor sale pe telefoanele Huawei, scrie Reuters. Facebook, WhatsApp și Instagram sunt preinstalate pe telefoanele Huawei ca parte a unor înțelegeri, dar se pare că în curând, cei care vor dori aceste aplicații vor trebui să le descarce de pe Google Play.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei care au deja aceste aplicații pe telefoane le vor putea folosi fără probleme și vor putea face update-uri, dar Facebook nu va mai permite preinstalarea lor pe noile telefoane Huawei. Producătorii de telefoane semnează mereu înțelegeri pentru preinstalarea unor aplicații pe smartphone-uri, în afară de cele ale Facebook sau Google fiind multe, precum Twitter sau Booking.

Analiștii se așteaptă ca vânzările de smartphone-uri Huawei să aibă de suferit de pe urma numeroaselor excluderi și interdicții comerciale impuse la insistențele Statelor Unite care spun că Huawei reprezintă un pericol la adresa securității naționale a SUA.

Google spusese recent că nu va mai furniza soft-ul Android pentru Huawei, după o perioadă de grație de 90 de zile anunțată de guvernul SUA. Google Play, sistemul și aplicațiile vor fi însă disponibile în continuare pentru modelele actuale.

Financial Times scrie că cei de la Google încearcă să convingă autoritățile SUA că securitatea națională ar avea mai mult de suferit dacă Huawei ar primi interdicție definitivă de a lucra cu Google, ideea fiind că versiunile modificate de Android pe care Huawei le-ar folosi ar putea fi mai ușor de compromis, fiindcă sunt mai nesigure.