Microsoft a anunțat că până la finalul anului viitor va lansa cea mai nouă generație a consolei Xbox. Brandul a fost lansat în 2001 și cel mai nou Xbox și-a făcut debutul în 2013. Compania spune că noul Xbox va avea putere de procesare de patru ori mai mare decât Xbox One X și că va avea memorie mai mare și rezoluție mai bună.

XboxFoto: Microsoft

Numele de cod este Project Scarlett pentru noua generație Xbox și Microsoft spune că va fi cel mai mare salt tehnologic de la o generație la alta în istoria de 18 ani a Xbox.

Compania a spus că procesorul produs de AMD va fi de patru ori mai puternic decât cel de pe actualul Xbox One X. Printre titlurile de lansare se va număra și jocul Halo Infinite.

Noul Xbox va permite ca jocurile să fie jucate la 120 de cadre/secundă, va avea și ”solid-state drive” și va permite și playback la rezoluție 8K.

Primul Xbox a fost lansat în noiembrie 2001 în SUA și în martie 2002 în Europa. Xbox 360 s-a lansat în 2005 și și-a găsit în opt ani peste 75 de milioane de clienți. Xbox One s-a lansat în februarie 2013

Sursa: BBC