​Huawei pregătește lansarea propriului sistem de operare, în condițiile în care s-ar putea să fie forțată să renunțe la Android, din cauza interdicțiilor impuse de SUA. Un director al companiei spune, citat de Reuters, că Huawei probabil va trebui să lanseze propriul sistem de operare și va începe procesul de a înregistra marca Hongmeng în cât mai multe țări.

Intr-un centru de cercetare HuaweiFoto: Huawei

Administrația Trump a pus în mai Huawei pe lista neagră a companiilor care nu mai au voie să lucreze cu companii americane, iar dacă aceste interdicții se mențin, Huawei ar putea pierde accesul la sistemul de operare Android.

Andrew Williamson, vicepreședinte pentru public affairs la Huawei, spune că, dacă războiul comercial dintre China și SUA va escalada, noul sistem de operare Hongmeng ar putea fi disponibil în câteva luni. Oficialul mai spune și că va fi probabil nevoie ca această marcă să fie înregistrată în cât mai multe țări.

Williamson spune că aceste interdicții ar putea avea consecințe catastrofale asupra producătorilor de procesoare, fiindcă Huawei este un client super-important.

”Nu cerem nimănui să facă lobby pentru noi. Companiile o fac din proprie inițiativă deoarece, pentru multe dintre ele, Huawei este unul dintre clienții mari”.