Numeroși utilizatori ai platformelor Facebook, Instagram și WhatsApp nu pot încărca fotografii, clipuri video sau fișiere. Compania Facebook, care deține toate cele trei aplicații, spune că este la curent cu problemele apărute și că „lucrează pentru a readuce lucrurile la normal cât mai curând posibil”, transmite BBC.

Retele de socializareFoto: Pexels

Facebook n-a făcut însă precizări cu privire la amploarea sau cauza acestor probleme, notează AFP.

Principala rețea de socializare a companiei (Facebook), cele două aplicații de mesagerie (Facebook Messenger și WhatsApp), precum și site-ul de partajare de imagini Instagram au miliarde de utilizatori.

Platforma rivală Twitter a întâmpinat la rândul său probleme tehnice, unii dintre utilizatori semnalând că nu pot trimite mesaje directe sau să primească notificări.

Compania și-a cerut scuze pentru inconvenienţe, transmițând într-un tweet: „Ne confruntăm în prezent cu unele probleme privind trimiterea de mesaje directe și notificări. Lucrăm la remedierea situației și vă vom anunța de îndată ce avem informații noi”.

Aplicația Facebook Messenger, care adesea este instalată separat, este și ea afectată.

Miercuri, utilizatorii Facebook și ai celorlalte două servicii importante pe care le deține, Instagram și WhatsApp, platforme tot mai folosite pentru promovarea online a produselor de larg consum, au avut probleme în mai multe țări din Europa, precum și pe coasta de est a SUA, Brazilia, Australia sau Japonia.

Au fost raportate probleme cu Facebook și în România, mai ales în zona Bucureștiului. Utilizatorii din țara noastră au semnalat probleme mai ales la paginile business, pe care postările se încărcau foarte greu și nu se afișau fotografiile.

De asemenea, unii dintre utlizatorii WhatsApp s-au plâns că nu pot primi sau transmite mesajele.

În luna martie, Facebook s-a confruntat cu cea mai mare „pană” din istoria sa, de aproape 24 de ore, problemele fiind cauzate de o „modificare a configurației de server”, după cum a anunțat ulterior compania.

Facebook are peste 2,3 miliarde de utilizatori activi lunar, iar Instagram 1 miliard.