​Facebook a confirmat că va adăuga marca ”from Facebook” la numele aplicațiilor Instagram și Whatsapp iar confirmarea a stârnit controverse și a fost urmată de multe critici. Unii spun că Facebook vrea să arate cine e ”șeful”, iar alții spun că decizia va supăra mulți useri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două aplicații, fiecare cu peste un miliard de utilizatori, se vor numi “Instagram from Facebook” și “WhatsApp from Facebook.”, iar noile nume vor fi afișate când deschizi aplicațiile sau în magazinele App Store, respectiv Google Play.

Decizia este controversată pentru că ambele aplicații au fost create în afara Facebook și cumpărate apoi de companie, au culturi corporatiste diferite și au identități diferite în comparație cu Facebook, notează TIME.com. Atât fondatorii Instagram, cât și cei ai Whatsapp, au părăsit Facebook în 2018, sursele spunând că în urma unor divergențe cu Mark Zuckerberg.

”Vrem să fie mult mai clar ce servicii și produse fac parte din Facebook”, a spus compania.

Într-un articol foarte critic la adresa deciziei, inc.com notează că Facebook este nepăsătoare față de dorințele clienților și că mișcarea de rebranding este fără rost. Publicația scrie că brand-ul Facebook, deși este extrem de bine cunoscut, a avut o scădere la capitolul încrederea utilizatorilor, iar adăugarea numelui la Instagram și Whatsapp nu va face bine acestor aplicații.

Mark Zuckerberg spunea în primăvară că vor fi unificate platformele Instagram, Messenger și WhatsApp și spunea că vor putea fi trimise mesaje între userii Instagram Direct, Messenger și WhatsApp. Planurile de unificare au fost puternic criticate, mulți spunând că Facebook va ”strica” și celelalte două aplicații foarte populare.