Huawei a amânat din nou lansarea lui Mate X, telefonul flexibil prezentat în februarie. Inițial trebuia să ajungă la utilizatori în iunie, apoi s-a vorbit de septembrie și acum cel mai probabil termen este noiembrie. Reamintim că Samsung a amânat cu câteva luni lansarea telefonului său pliabil Galaxy Fold, după ce ziariștii au descoperit probleme mari încă din primele zile de teste. Publicația TechRadar scrie că inginerii de la Huawei testează multe lucruri pentru a fi siguri că Mate X nu va fi un eșec.

Huawei Mate XFoto: Huawei

Huawei Mate X va deveni cel mai scump smartphone din piață când va fi lansat, la 2.300 de euro. Ecranul are 8 inci când este desfăcut, dar telefonul nu va fi ușor, la 295 de grame. Însă și bateria va fi cu capacitate mare: 4.500 mAh.

TechRadar a scris că lansarea Mate X a fost mutată în noiembrie, cu cinci luni mai târziu decât fusese anunțat la începutul anului. Huawei a trimis publicației o poziție oficială în care spunea că Mate X va fi lansat undeva în intervalul septembrie - noiembrie.

TechRadar spun că cei de la Huawei au încercat diverse modificări pentru varianta finală, cum ar fi la balama sau la schimbarea spatelui telefonului, de la fier la aluminiu. Un spate din aluminiu ar fi însemnat 20 de grame mai puțin, dar sursele spun că testele au arătat că aluminiul nu este destul de rezistent.

Publicația mai scrie că la generația următoare cei de la Huawei vor să-i mai adauge un ecran lui Mate X, dar nu este clar cum se va face asta și dacă este fezabil.

Ce spunea Huawei despre Mate X

O nouă categorie de dispozitive mobile se conturează prin adoptarea unui display flexibil. Ecranul flexibil se poate îndoi şi întinde de foarte multe ori, fără niciun compromis.

Huawei Mate X este conceput să fie impresionant de subţire prin designul său Falcon Wing. Această articulaţie cu o mobilitate fără precedent este concepută artistic să se integreze discret în ambele părţi ale dispozitivului printr-un design delicat şi uniform. Designul ferm şi rezistent te asigură că ecranul nu se deformează la desfacere sau la pliere.

Desfă ecranul într-o secundă şi foloseşte-l ca pe o tabletă de 8 inci. Vei obţine imediat un ecran aproape dublu pentru a vedea ştiri, pentru a-ţi folosi fişierele, pentru a te juca sau pentru a vedea filme.