Yahoo a respins luni oficial oferta ostila de preluare, in valoare de 45 de miliarde de dolari, facuta de Microsoft, motivand ca ea nu este in interesul Yahoo care este semnificativ subevaluata de Microsoft.

Dupa o analiza de 10 zile, board-ul Yahoo a considerat ca oferta de 31 dolari/actiune subevalueaza puternic compania. Conducerea Yahoo a stabilit in unanimitate ca preluarea de catre Microsoft nu ar fi nici in interesul companiei si nici al actionarilor.

Yahoo conchide ca, per total, valoreaza mai mult decat a oferit Microsoft, datorita eforturilor facute pentru a eficientiza publicitatea pe net si datorita portofoliului de investitii.

Cotidianul Wall Street Journal scria ca Yahoo ar vrea cel putin 40 dolari/actiune. Pe de alta parte, The Times scria luni ca Yahoo intentioneaza sa reia negocierile in vederea fuziunii cu AOL, ca modalitate de aparare in fata ofertei Microsoft.

Yahoo ia in considerare parteneriate cu companii precum Google sau Disney. Yahoo si AOL, divizie a Time Warner, au mai avut in trecut discutii pentru o eventuala fuziune, insa nu s-au putut intelege la pret.

Consultantii financiari ai Yahoo sunt Goldman Sachs Group Inc., Lehman Brothers Holdings Inc si Moelis & Co.

Publicatia Bloomberg noteaza ca Microsoft nu se va da batuta, deoarece impreuna cu Yahoo ar controla peste un sfert din piata reclamelor cu animatii si a bannerelor publicitare din partea de sus a paginilor web. Google nu a facut foarte mult in acest segment, iar Yahoo si Microsoft ar avea in acest punct sansa sa inceapa o ofensiva asupra Google, mai ales pe segmentul publicitatii pe telefonul mobil, mai noteaza Bloomberg.