Platforma video YouTube a fost acuzată de autoritatea americană pentru comerț FTC că a colectat datele personale ale copiilor sub 13 ani pentru a fi expuse publicității țintite, lucru interzis de legea americană, scrie Le Figaro. Presa americană scrie că amenda exactă va fi anunțată săptămâna aceasta și că este cea mai mare aplicată vreodată pentru încălcări legate de colectarea de date persoanale ale copiilor fără acordul părinților.

Logo YouTubeFoto: YouTube

YouTube este acuzată că a încălcat o lege din 1998 - Children’s Online Privacy Protection Act - care interzice colectarea de date personale despre copii fără ca părinții să-și dea acordul. Până în prezent cea mai mare amendă pentru încălcarea acestei legi a fost de 5,7 milioane dolari pentru foarte populara aplicație chineză TikTok

Sunt voci care spun că intervalul vehiculat acum pentru YouTube: 150-200 milioane dolari, este mic dacă se ține cont de gravitatea încălcărilor și de veniturile obținute de YouTube. Suma ar fi cam cât veniturile publicitare ale YouTube pe 2-3 luni.

Dacă aplicația YouTubeKids, destinată copiilor, nu permite publicitatea țintită, platforma principală nu aplică o astfel de protecție și preia toate clipurile destinate celor mici.