​Samsung a anunțat că (re)lansează telefonul pliabil Galaxy Fold pe 6 septembrie în Coreea de Sud și apoi în câteva țări mai importante precum Franța, Germania, SUA și Marea Britanie. Vor exista două versiuni de culoare și în unele țări va exista varianta 5G. Samsung spunea în iulie că a remediat problemele care au fost descoperite la primul Fold, în aprilie. Compania a fost nevoită să amâne cu peste patru luni lansarea telefonului de 2.000 de euro.

Samsung Galaxy FoldFoto: Samsung

Galaxy Fold, care deschis are un ecran de 7,3 inci, va fi disponibil în două versiuni de culoare: negru și argintiu (denumirile comerciale Cosmos Black și Space Silver). România nu este inclusă în primul ”val” al țărilor unde Fold ajunge și probabil că în general vânzările nu vor înregistra volume mari, fiind vorba de un telefon foarte scump care la prima încercare de lansare a fost un eșec.

Compania a anunțat că cei care vor cumpăra Galaxy Fold vor putea apela non-stop un serviciu unde pot întreba despre folosirea telefonului sau pot primi ajutor dacă au probleme. Serviciul se numește “Galaxy Fold Premier”.

Galaxy Fold, care putea fi în luna mai și la noi precomandat la prețul de 9.999 lei, ar fi trebuit să ajungă la primii clienți din SUA pe 26 aprilie și în Europa, pe 3 mai. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. Și Huawei a amânat cu cinci luni lansarea telefonului pliabil Mate X de 2.300 euro (din iunie în noiembrie).

La Galaxy Fold totul a pornit după ce mai mulți jurnaliști care au primit telefoanele în test au povestit că au avut probleme cu ecranul, o parte dintre ei îndepărtând de pe ecran o folie de protecție care părea a fi banală, dar care are un rol esențial în rezistența telefonului.

În iulie Samsung spunea că a corectat problemele, ranforsând spre exemplu balamaua și părțile ei expuse.

Jurnaliștii care au testat Galaxy Fold în aprilie au avut multe de spus în favoarea telefonului, printre punctele forte fiind bateria, soft-ul și ecranul de 7,3 inci. În plus, elementul de noutate este cu adevărat special la acest dispozitiv care se transformă rapid din smartphone în tabletă, are șase camere foto/video și cântărește 263 de grame.

O mare parte dintre probleme au pornit de la faptul că jurnaliștii au îndepărtat o folie de protecție din plastic de pe ecran, folie care seamănă cu cele de pe alte modele Samsung, folie pe care foarte mulți o îndepărtează imediat.

În cazul lui Fold, Samsung a explicat că folia, lipită cu un adeziv foarte puternc, protejeaqză ecranul și nu trebuie îndepărtată și compania a promis că va face clar cunoscut clienților acest lucru.