Tinder are concurență serioasă în Rusia. VKontakte, cea mai mare rețea de socializare din Federație, își lansează propria aplicație pentru întâlniri, aplicație numită Lovina care pune accentul pe apelurile video rapide, scrie Bloomberg. Recent și Facebook a extins disponibilitatea aplicației de dating, iar în Rusia Tinder este obligată să ofere datele utilizatorilor dacă autoritățile cer asta.

VkontakteFoto: Vkontakte

Aplicația Lovina de la VKontakte oferă utilizatorilor posibilitatea de a comunica prin apel video, la întâmplare, timp de câteva minute cu persoane ce le-au apreciat profilul. Este ceva în stilul carusel de la ”speed dating” unde femei și bărbați își schimbă rapid locurile la mese și au scurte discuții cu diverse persoane, în căutarea unui partener potrivit.

VKontakte susține că formatul video este mai practic și mai sigur pentru utilizatori, deoarece aceștia nu pot cădea ușor în capcana pozelor false. Vladimir Makhov, șeful proiectului, susține că ideea i-a venit după o întâlnire nereușită care a durat trei ore.

Aplicația Lovina folosește inteligența artificială pentru a proteja utilizatorii de conținutul indecent, cum ar fi cazul în care userii își arată părțile intime în timpul chat-ului. Cel care va face asta va fi blocat și nu va mai putea accesa aplicația.

În plus, compania susține că apelurile video sunt confidențiale. Pentru a evita încălcarea vieții private, Lovina are un profil de utilizator separat de cel din rețeaua socială VKontakte.

Badoo, Tinder și Mamba sunt principalele aplicații de dating din Rusia.

În Rusia, țară cunoscută pentru controlul exercitat de autorități asupra internetului, viața nu este ușoară pentru liderul domeniul de dating, Tinder. În iunie, arbitrul internetului rusesc, Roskomnadzor, a afirmat că celebra aplicație de întâlniri online Tinder va trebui să ofere, la cerere, datele utilizatorilor săi serviciilor rusești de informații, printre care și FSB.

Roskomnadzor alcătuiește o listă cu serviciile online active în Rusia și care trebuie să ofere datele utilizatorilor lor către autoritățile rusești, dacă există o cerere în acest sens.

Tinder "a fost adăugat la acest registru după ce a transmis informațiile necesare, la cererea Roskomnadzor", a scris agenția, pe Twitter.