”Sunt trimise zilnic tot atâtea e-mailuri câte scrisori sunt trimise într-un an. Zilnic se trimit 30 de miliarde de e-mail-uri”, a spus Varadkar.
Premierul irlandez s-a referit la Dublin ca fiind ”the tech capital of Europe” și spune că poziția trebuie menținută (în contextul în care unele companii și-au mai redus prezența la Londra, îngrijorate de efectele Brexit-ului).
Premierul spune că unele locuri de muncă vor dispărea cu totul, dar altele noi vor apărea, iar societatea trebuie să fie pregătită pentru asta.
Un raport al OECD arată că 14% dintre meseriile din prezent se pretează la a fi într-un grad mare preluate de roboți, în timp ce la 32% poate interveni un grad de automatizare, dar ceva mai scăzut.
Cele mai afectate vor fi job-urile din industria manufacturieră și din agricultură. O cercetare a University College Cork din Irlanda arăta că meseriile care au cel mai scăzut risc de a fi preluate de ”roboți” sunt cele de profesor și cele din domenii precum arte, media, cercetare, medicină și asistență socială.
viata normala e pe cale de disparitie..
Tin forta de munca la un pret mic, productie mare si automat profit mare.
Multi politicieni imi inchipui ca au de profitat de pe urma acestei strategi.
Cei saraci raman saraci ca nu au de ales decat sa lucreze pe acelasi salariu ca si imigrantii si stagneaza financiar.