Facebook va urma exemplul platformei Instagram, ascunzând numărul de like-uri pe care utilizatorii îl primesc la postări, în cadrul unui experiment efectuat în Australia, scrie BBC.

Logo FacebookFoto: Flickr

Începând de vineri, unii utilizatori australieni nu vor mai putea vedea numărul de like-uri sau de reacții pe care ceilalți utilizatori le primesc. Schimbarea controversată a fost încercată și de platforma soră Instagram, în mai multe țări, din iulie.

Facebook susține că înlăturarea like-urilor reprezintă o încercare de a reduce presiunea socială la care sunt supuși utilizatorii. Oamenii vor putea să vadă în continuare câte like-uri primesc la propriile postări.

"[Este vorba] despre a scoate numărul din ecuație, pentru ca oamenii să se poată concentra pe calitatea interacțiunilor și pe calitatea conținutului, mai degrabă decât pe numărul de reacții", a declarat purtătoarea de cuvânt Mia Garlick pentru Associated Press.

Garlick a spus că firma s-a consultat cu experți în domeniul sănătății psihice și cu grupurile anti-bullying înainte de a lua decizia.

Luna aceasta, un inginer din Hong Kong a scris pe blogul său că a descoperit un cod prototip în aplicația de Android de la Facebook care sugera că această setare era testată. Facebook a refuzat să comenteze.

Instagram nu a făcut publice datele din propriile sale experimente din Australia, Noua Zeelandă, Brazilia, Canada, Japonia, Italia și Irlanda.