Visa, Mastercard și alte companii din domeniu s-ar putea retrage din proiectul criptomonedei Libra de la Facebook - WSJ
De exemplu, ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, anunța pe 11 septembrie că Parisul va refuza să autorizeze dezvoltarea criptomonedei Libra a Facebook ”pe sol european”.
WSJ scrie că apar certuri în coaliția de aproape 30 de companii care susțin Libra. Câteva companii importante s-ar putea răzgândi în sprijinirea proiectului, sub presiunea autorităților de reglementare care și-au exprimat puternic îndoiala în legătură cu ideea de Libra.
Companiile se tem că își vor pune autoritățile ”în cap” și cele mai multe nu au susținut public proiectul criptomonedei în cele trei luni de când a fost anunțat. Mai mult, publicația scrie că membrii grupului care va gestiona moneda, Libra Association, au fost chemați în aceste zile la discuții în Washington.
Viziunea Facebook privind Libra este că transferul de bani între oameni prin rețea este similar cu transferul de informații și că va fi mai sigur să trimiți Libra de la un user la altul, decât este să trimiți un mesaj text sau o fotografie. Rețelele financiare sunt mult mai complicate ca structură și ca funcționare decât rețelele sociale, dar Facebook vrea ca rețelele financiare să fie modelate după cele sociale și, la final, cele două să fuzioneze într-o singură rețea unde chiar vom trimite bani la fel de ușor precum în prezent trimitem o poză.
Pericolul cel mare, cum s-a întâmplat și în trecut, este că Facebook va schimba și acest domeniu, și-ar putea crește puterea asupra vieților oamenilor și nu va da socoteală nimănui.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
acum statele isi bazeaza puterea pe emiterea de moneda
daca corporatiile incep sa emita moneda, atunci statele ajung la gunoiul istoriei....oridinea sociala se va modifica, si vom fi condusi de tagma managerilor, CEO si restul....vor fi noii baroni, duci, conti, viconti ai noii ordini mondiale
Apoi ramane problema cea mai presanta, cea a inflatiei. Fara bancile centrale, fara stat care sa garanteze moneda, aceasta poate fluctua liber oricat. In traducere libera banii tai pot valora peste noapte dublu, dar pot sa si dispara practic.