​Microsoft a prezentat un concept care a surprins multă lume, un smartphone cu două ecrane și cu sistemul de operare Android. Surface Duo nu va fi lansat mai repede de finalul anului 2020, dar reprezintă o intrare timidă a companiei pe segmentul telefoanelor smart. Microsoft a renunțat la Windows Phone în 2017, după ce vânzările de telefoane cu acest sistem au fost extrem de mici.

Microsoft Surface DuoFoto: Microsoft

Microsoft a prezentat Surface Duo, un smartphone cu două ecrane de 5,6 inci ce se poate deschide și închide precum o carte. Spre deosebire de Samsung, Microsoft NU a ales varianta unui ecran flexibil, ci conceptul conține două ecrane identice puse unul lână altul ți reunite de o balama. Când este deschisă, Surface Duo poate fi folosită ca un singur ecran de 8,3 inci, dar este clar vizibilă linia despărțitoare dintre ecrane.

Un lucru special: Surface Duo rulează Android, iar compania spune că Duo vine cu ”tot ce are mai bun Microsoft alături de tot ce are mai bun Android”.

Microsoft spune că Surface Duo este gândit să fie mult timp folosit cu ambele ecrane, fiind destinat pentru multitasking și pentru a trece diverse elemente de pe un ecran cu altul (drag and drop). Compania promite și o integrare foarte simplă și rapidă cu Surface PC.

”Gradul de încarcare este mult diminuat. Pe o parte am browser-ul și mă uit la e-mail pe celălat ecran. Sau, calendarul este deschis pe un ecran, iar pe celălalt am e-mail-ul. Este structurat într-un fel în care optimizăm lucrurile și ne simțim bine pentru că suntem productivi”, spune Panos Panay, director de produs la Microsoft.

El nu a dat date despre dimensiuni și nici specificații detaliate, dar a spus că Surface Duo ”încape într-o geantă”.

Cei de la Microsoft nu s-au referit la Surface ca fiind un smartphone ci ca un ”Surface”, adică un dispozitiv din gama Surface în care, la evenimentul de miercuri, cei de la Microsoft au adăugat noi terminale.