Telefonul pliabil al Samsung, relansat după ce în aprilie mai multe gadget-uri s-au stricat în timp ce erau testate de jurnaliști, a revenit pe piață în versiunea modificată, iar la noi poate fi comandat de la un magazin online, prețurile fiind între 9.999 lei și 15.416 lei (varianta 5G). Review-urile presei internațonale notează că noua variantă de Galaxy Fold este îmbunătățită, dar vine cu o lungă serie de recomandări, dovadă că încă este un gadget sensibil.

Samsung Galaxy FoldFoto: Hotnews

Samsung a amânat cu câteva luni lansarea telefonului flexibil Galaxy Fold după ce mai mulți jurnaliști au descoperit probleme la el. La început de septembrie, la târgul IFA Berlin, Samsung a prezentat varianta modificată.

Samsung a explicat că la noul Fold folia protectoare nu mai poate fi scoasă, fiind mult mai bine lipită. Balamaua, despre care Samsung spune că rezistă la 200.000 de închideri și deschideri, a fost și ea ranforsată și au fost adăugate protecții suplimentare pentru ca praful să nu intre în mecanism. În cele câteva minute am închis și deschis telefonul de câteva ori și lucrul se face cu ușurință.

Compania a adăugat protecții de plastic în partea de jos și de sus a ecranului, tot pentru a împiedica praful sau firimiturile să intre în telefon și spune că a adăugat și straturi de metal sub display pentru ca acesta să se simtă mai solid.

Acum, pe site-ul Quickmobile este disponibil pentru comandă telefonul, iar prețurile pornesc de la 9.999 lei (Galaxy Fold 512GB LTE 4G Negru 12GB RAM) și 15.416 lei (Galaxy Fold 5G 512GB Negru Cosmos 12GB RAM). România nu este pe lista piețelor unde Samsung a lansat oficial telefonui,

Diversele publicații străine care au testat telefonul nu recomandă utilizatorilor să-l cumpere pentru că este prea scump, prea fragil și este abia la prima generație. De exemplu, Business Insider și-a intitulat review-ul ”Samsung Galaxy Fold se zbate atât de tare să devină tabletă, încât a uitat să devină telefon”. Publicația notează că Fold este greu de folosit ca smartphone, cu ecranul închis, chiar dacă este plăcută experiența de tabletă, cu ecranul deschis.

Washington Post insistă pe faptul că noul Fold vine cu o mulțime de avertismente, inclusiv să nu apeși prea puternic cu unghiile pe ecranul flexibil. Telefonul nu trebuie ținut lângă chei, carduri și monezi, iar în el nu trebuie să intre particule de praf.

Publicația TechCrunch a scris că și noul Fold a avut probleme cu ecranul după doar o zi de test.