​Facebook spune că a luat măsuri de securitate pentru ca alegerile americane din 2020 să nu fie afectate de interferențe și propagandă cum s-a întâmplat în 2016 și spune că a dejucat o nouă tentativă rusă de manipulare ce a vizat mai ales candidați ai partidului Democrat, precum Joe Biden. Facebook a spus că a eliminat patru rețele de pagini conturi și grupuri cu ”comportament coordonat neautentic. Trei rețele erau din Iran și una din Rusia. Campaniile au vizat și Instagram.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și:

Facebook și operațiunea Dublin - Despre dezinformare, strategii, promisiuni, tehnologie și restricții

Zuckerberg a vorbit despre acțiune la "NBC Nightly News” și a spus că sistemele Facebook sunt mult mai rapide în a detecta amenințările, față de cum erau în trecut.

Rușii au distribuit informațiile prin conturi false care se prefăceau a reprezenta diferite curente politice și abordau subiecte precum alegerile SUA, probleme de mediu, tensiuni rasiale, conservatorism, liberalism sau subiectul LGBT.

”Obiectivul nostru pe termen mediu este nu doar de a bloca aceste operațiuni de manipulare, ci de a face și platforma mai rezistentă”, a spus Nathaniel Gleicher, director pe securitate informatică la Facebook.

Facebook a fost intens criticată după ce platforma a fost folosită masiv de trolii ruși care, cu bugete mici, au ajuns să transmită mesajele către zeci de milioane de americani.

Compania a anunțat și noi măsuri de transparență gândite să protejeze integritatea alegerilor, un plan fiind de a crea un tracker care să indice cât au cheltuit cu reclamele candidații la presedinția SUA.