​Xerox Holdings Corp intenționează să facă o ofertă de preluare a gigantului IT HP Inc, scrie Wall Street Journal care citează surse apropiate discuțiilor. Ambele sunt companii care în trecut au adus multe premiere în piață, dar acum sunt în declin. Interesant este că Xerox, evaluată la 8 miliarde dolari, vrea să cumpere o companie evaluată la 27 miliarde dolari (HP).

Copiator de birouFoto: Xerox

Xerox ar fi susținută de un gigant al finanțelor, fiindcă doar așa s-ar putea concretiza ceva. WSJ scrie că board-ul Xerox s-a întâlnit marți și a ajuns la concluzia că o astfel de tranzacție ar duce la economii anuale de 2 miliarde dolari pentru fiecare dintre cei doi parteneri. Nu este nicio garanție că Xerox va și trece la fapte cu oferta, dar dacă se va întâmpla, oferta va fi peste valoarea curentă a acțiunilor HP.

O fuziune ar duce cu siguranță la micșorarea efectivelor celor două companii. HP, afectată de scădrile din piața PC-urilor, derulează un program de restructurare care va reduce numărul de angajați cu 7.000-9.000 de persoane până la final de 2022.

În 2015 Hewlett-Packard a decis separarea în divizia de PC-uri HP Inc și în Hewlett Packard Enterprise, furnizor de soluții de stocare.