Samsung a (re)lansat în România telefonul flexibil Galaxy Fold, model cu două ecrane, șase camere foto și baterie dublă de 4.380 mAh. Telefonul costă de la 9.500 lei și poate fi comandat și de la operatorii de telefonie mobilă. Galaxy Fold ar fi trebuit să ajungă la clienți în primăvară, dar compania a fost nevoită să facă modificări, după ce unele telefoane au avut probleme din primele zile.

Samsung Galaxy FoldFoto: Hotnews

Samsung a amânat cu câteva luni lansarea telefonului flexibil Galaxy Fold, după ce mai mulți jurnaliști au descoperit probleme la el. La început de septembrie, la târgul IFA Berlin, Samsung a prezentat varianta modificată.

Samsung explica în septembrie că la noul Fold folia protectoare nu mai poate fi scoasă, fiind mult mai bine lipită. Balamaua, despre care Samsung spune că rezistă la 200.000 de închideri și deschideri, a fost și ea ranforsată și au fost adăugate protecții suplimentare pentru ca praful să nu intre în mecanism. În cele câteva minute am închis și deschis telefonul de câteva ori și lucrul se face cu ușurință.

Compania a adăugat protecții de plastic în partea de jos și de sus a ecranului, tot pentru a împiedica praful sau firimiturile să intre în telefon și spune că a adăugat și straturi de metal sub display pentru ca acesta să se simtă mai solid.

Samsung România oferă o variantă extinsă de service pentru cei care cumpără telefonul și practic subvenționează schimbarea ecranului dacă acesta este spart sau zgâriat. Asta înseamnă că prețul reparației este de 150 de euro, mult mai mic decât fără subvenție (altfel ar fi în jur de 450 euro). Subvenția se aplică o singură dată.

Diagonala ecranului noului Galaxy Fold măsoară 4.6 inci în momentul în care smartphone-ul este pliat. Utilizatorii pot folosi până la trei aplicații simultan pe Galaxy Fold și ecranul este de 7,3 inci când este desfăcut. Noul Samsung oferă continuitate pe cele două ecrane, orice aplicație deschisă în ecranul secundar putând fi continuată pe cel principal.

Noul smartphone al producătorului sud-coreean oferă un sistem de camere cu șase obiective foto: o cameră frontală, două camere poziționate în interior și trei camere amplasate pe spate. Acestea din urmă includ un obiectiv de 16MP Ultra Wide, 12MP Wide și 12 MP telefoto.

Galaxy Fold dispune de o baterie dublă de 4.380 mAh care asigura o autonomie de o zi. Acumulatorul optimizează automat utilizarea energiei în funcție de aplicațiile care rulează în acel moment.

Smartphone-ul are 12GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare. Greutatea este de 263 de grame.

Samsung a relocat magazinul din mall-ul AFI Palace