​Mark Zuckerberg a anunțat că renunță la a menționa un obiectiv anual și se va concentra în schimb pe obiective pe termen mediu și lung, a anunțat șeful Facebook în tradiționalul mesaj pe care-l publică la fiecare început de an. În 2019 obiectivul fusese de a purta discuții despre rolul tehnologiei în societate, iar în 2018 obiectivul era de a ”repara” Facebook.

Mark ZuckerbergFoto: Captura YouTube

Zuckerberg abandonează ideea de a anunța un obiectiv la fiecare început de an, ci va avea obiective pe termen mediu și lung, către 2030 pentru a fi sigur că se va concentra pe lucrurile corecte, spune el, amintind că lumea s-a schimbat mult din 2009, anul în care anunțase primul obiectiv.

Ultimii doi ani au fost extrem de complicați pentru Facebook, criticată pentru modul în care s-au putut desfășura campanii de dezinformare în rețea, dar și pentru cum au fost gestionate datele user-ilor. Șeful companiei spune că speră că guvernele vor veni cu reguli clare în următorul deceniu în ceea ce privește internetul.

”Platforme precum Facebook trebuie să facă compromisuri când este vorba de valori la care ținem mult, cum ar fi libertatea de expresie și siguranța, sau între confidențialitate și aplicarea legii sau între crearea unor sisteme deschise și blocarea datelor plus interzicerea accesului. (...) Nu cred că niște companii private ar trebui să ia așa multe decizii importante ce ating valori democratice fundamentale”.

Fără a intra în detalii, Zuckerberg a spus că va lucra la dezvoltarea unei noi platforme sociale private, la tehnologia descentralizată și pe probleme legate de diferența dintre generații. El speră și să dea o voce tinerilor antreprenori și oameni de știință care și-au propus să găsească noi antidoturi pentru boli grave sau care vor să limiteze răspândirea unor maladii.