​Samsung Electronics a prezentat noul Galaxy XCover Pro, un smartphone rezistent gândit pentru cei care lucrează direct cu publicul/clienții în diferite industrii. Telefonul are ecran de 6,3 inci, iar bateria este detașabilă, precum la telefoanele de acum câțiva ani. Telefonul de gamă medie costă 500 de dolari în SUA.

Samsung XCover ProFoto: Samsung

XCover Pro cântărește 218 grame, are ecran de 6,3 inci, memorie RAM de 4 GB și stocarea este de 64 GB. Rulează Android 10.

Telefonul dispune de o baterie de 4.050mAh ”care rezistă mult după terminarea programului de lucru. În cazul în care este necesară și mai multă energie, bateria poate fi înlocuită”. Samsung menționează că bateria suplimentară este vândută separat.

Samsung spune că telefonul este durabil, special gândit pentru o gamă largă de industrii, precum cele de retail, producție, servicii medicale și logistică. Camera frontală este de 13 MP, iar cea de pe spate este duală - 25MP, AF, F1.7 + 8MP, FF, F2.2

Smartphone-ul este rezistent la apă și la praf (are certificarea IP68), putând fi introdus în apă de până la 1,5 m adâncime, chiar și fără carcasă și este certificat MIL-STD 810G, ceea ce înseamnă că oferă protecție la altitudini extreme, împotriva umidității și în cazul altor condiții de mediu severe.