Microsoft a publicat marți un update care să corecteze o breșă de securitate majoră ce a atins versiunile cele mai recente de Windows 10, Windows Server 2016 și Windows Server 2019. Breșa a fost semnalată celor de la Microsoft de agenția NSA National Security Agency care de cele mai multe ori nu face public ce descoperă, pentru că se folosește de aceste descoperiri în activitățile de spionaj.

Vulnerabilitatea a fost găsită într-o componentă criptografică din Windows, componentă ce permite să se verifice că un update sau un program sunt valide și nu sunt versiuni false, gândite ca malware.

Microsoft sfătuiește utilizatorii să instaleze cât mai repede cea mai nouă actualizare de Windows 10.

Faptul că NSA, o agenție extrem de secretoasă, a comunicat Microsoft existența breșei și a și admis public această comunicare, reprezintă un element cu totul special. Puțin probabil să fie semnul unei schimbări în mod de a acționa, ci probabil că severitatea breșei a determinat NSA să acționeze astfel.

NSA a spus că breșa este atât de severă încât, dacă ar fi exploatată, platformele în cauză ar deveni foarte vulnerabile fiindcă hackerii ar putea crea rapid unelte cu care să profite de la distanță de această vulnerabilitate.

Sursa: Le Monde