Facebook a anunțat marți că aproximativ două miliarde de utilizatori din lume vor avea acum acces la datele colectate de pe site-uri și aplicații din afara rețelei de socializare și vor putea să le șteargă, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Căutările pe internet, cumpărăturile online... fiecare utilizator al rețelei de socializare va putea acum să consulte informația, colectată de Facebook pentru a ținti reclamele, iar un buton trebuie să permită ștergerea datelor.

Acest instrument, denumit ”Off-Facebook Activity”, oferă ”un nou nivel de transparență și control” pentru rețeaua socială, a spus Mark Zuckerberg într-un mesaj postat pe blogul său. ”De astăzi, instrumentul Off-Facebook Activity este disponibil pentru utilizatorii noștri de Facebook din întreaga lume”, a spus el.

Platforma Facebook a fost criticată după dezvăluirile din ultimii ani cu privire la modul în care colectează și folosește informațiile.

Mark Zuckerberg a subliniat că utilizatorii Facebook vor fi invitați să consulte informațiile când vor accesa conturile.

Instrumentul va face posibilă ridicarea unui văl asupra anumitor practici ale Facebook, în special asupra tehnicilor destinate țintirii anunțurilor publicitare.

”Alte companii ne trimit informații cu privire la activitatea pe site-urile lor și noi le utilizăm pentru a vă arăta reclamă relevantă. Acum poți vedea un rezumat al acestor informații și să le ștergi dacă dorești”, a mai spus Zuckerberg.