Grupurile tehnologice Apple și Broadcom au fost condamnate miercuri în Los Angeles să plătească despăgubiri de 1,1 miliarde de dolari unei universități californiene, una dintre cele mai severe sentințe pronunțate vreodată într-un dosar de încălcare de brevete, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reclamantul era Institutul de Tehnologie din California (Caltech, Pasadena), care a acuzat cele două companii că au încălcat mai multe brevete depuse de cercetătorii săi pentru transmisia prin wifi.

Juriul a condamnat Apple să plătească 837 milioane dolari, iar producătorul de semiconductoare Broadcom 270 milioane dolari.

Caltech, prestigioasa universitate din regiunea Los Angeles, a demarat procedurile în 2016. Potrivit plângerii, produsele Apple, precum iPhone, tabletele iPad sau computerele Mac, conțineau componente electronice produse de Broadcom și care copiau tehnologii brevetate.

Apple și Broadcom au precizat că vor ataca sentința în apel.

Broadcom se află în centrul procesului, ea fiind cea care a încălcat brevetele, dar Apple, unul dintre principalii clienți, a fost puternic penalizat deoarece tribunalul a apreciat că a beneficiat masiv de delict, vânzând produse în valoare de miliarde de dolari.