După mai multe ”runde” de critici, Facebook a anunțat schimbări importante la aplicația Messenger Kids care este destinată copiilor sub 13 ani. Astfel, părinții vor putea vedea direct din Facebook istoricul conversațiilor pe care copiii le-au purtat, vor putea vedea cu cine au purtat aceștia discuții video și cu cine au făcut schimb de imagini. Messenger Kids a fost lansată în decembrie 2017 și mulți au criticat-o, unii spunând că nu avea rost o astfel de aplicație care există doar pentru ca rețeaua să culeagă date despre copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Părinții vor putea vedea direct din aplicația de Facebook, într-un ”Parent Dashboard” cu cine discută copiii, cât de des o fac, dacă au purtat conversații video și dacă au blocat pe cineva în aplicație, semn că au fost deranjați de cineva.

Părinții vor putea vedea ce imagini au trimis sau au primit copiii prin aplicație și le vor putea șterge pe cele sensibile. Părinții pot descărca și tot conținutul pe care Facebook îl are despre copiii lor.

Aplicația a fost actualizată și cu explicații mult mai clare despre ce fel de date colectează Facebook.

În august 2019, Facebook a recunoscut o breșă de securitate pe care a trebuit să o rezolve în aplicația Messenger Kids. Respectiva breșă permitea copiilor să intre în grupuri de chat din care făceau parte și membri pentru care părinții nu și-au dat acordul.