În fiecare an, în septembrie, la Berlin se ține IFA, cel mai important târg de tehnologie al toamnei în Europa, însă criza Covid-19 face imposibilă organizarea evenimentului în formatul obișnuit. Cum autoritățile germane au interzis evenimentele cu mai mult de 5.000 de participanți, cei de la IFA spun că se gândesc la ”concepte alternative”.

Logo IFA BerlinFoto: Hotnews

IFA ar fi trebuit să se țină între 4 și 9 septembrie, iar la târg aveau în general standuri 2.000 de companii și numărul de vizitatori trecea de 200.000 pe toată durata evenimentului, însă trecea lejer de 60.000 în prima zi în uriașul complex Berlin Messe.

Autoritățile germane au interzis până cel puțin pe 24 octombrie evenimentele cu mai mult de 5.000 de participanți, iar cei de la IFA caută soluții pentru a putea organiza evenimentul. ”Discutăm de câteva săptămâni soluții alternative”, spun organizatorii, care promit că vor da detalii în curând.

O soluție ar fi, probabil, să se organizeze un târg mult mai mic, deși cel mai probabil aproape totul se va desfășura online. Târgul găzduia standuri imense, mai ales din partea producătorilor de electrocasnice.

O parte bună, față de anularea unui alt târg mare, MWC Barcelona, este că se știe din timp că nu se va mai ține în formatul clasic, astfel că oamenii știu la ce să se aștepte. MWC Barcelona a fost anulat cu 10 zile înainte să înceapă.