​Facebook anunță vineri lansarea Messenger Rooms, apeluri video de grup care permit participanților să petreacă timp alături de prieteni, familie sau colegi. Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a până la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp. Facebook a lansat și noi opțiuni pentru discuții video și conținut transmis live cât mai simplu.

FacebookFoto: Facebook

Prin intermediul Messenger Rooms, oamenii pot găzdui petreceri, cluburi de carte sau, pur și simplu, întâlniri cu prietenii, Mark Zuckerberg spune că în unele țări numărul de apeluri video a crescut de 10 ori de când este carantină.

În ultima perioadă, cererea pentru conținut video transmis în timp real a fost tot mai mare. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger și WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live și Instagram Live a crescut semnificativ în martie.

Messenger Rooms

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte. În plus, Facebook va continua să adauge noi opțiuni pe parcursul lunilor următoare.

Aceștia pot începe un apel video prin Messenger Rooms și îl pot distribui pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și de pe dispozitivul Portal.

Pe lângă efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele ”urechi de iepure”, Facebook va introduce noi efecte care au la bază AI pentru a îmbunătăți experiența apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil.

Pe lângă acestea, compania anunță și fundaluri 360 și imersive, care îi transpun pe utilizator în spații virtuale, precum un o plajă sau un apartament de lux pe apă. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, pentru mai multă luminozitate, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să își sărbătorească ziua de naștere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

Facebook spune că nu vizionează și nu ascultă apelurile

În dezvoltarea Facebook Rooms, siguranța și confidențialitatea au fost prioritare, astfel încât cei care folosesc noua opțiune oferită de Facebook să se simtă confortabil atunci când se conectează cu familia, prietenii și comunitatea din care fac parte. Facebook nu vizionează și nu ascultă apelurile, iar persoana care crează apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil și dacă acesta este deschis altor participanți sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe și poate oricând să scoată participanți din conversație.

Utilizatorii pot raporta numele unui apel video sau pot trimite feedback legat de acesta,atunci când consideră au încălcat Standardele Comunității Facebook. Rapoartele nu vor include conținut video sau audio din apel, deoarece Facebook nu vizionează și nu ascultă apelurile.

Extinderea apelurilor video de grup pe WhatsApp

În curând, utilizatorii vor putea face apeluri de grup, de voce și video, cu până la 8 participanți, față de maxim 4 precum în prezent. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, așa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp.

Noi opțiuni pentru Live Video pe Facebook și Instagram

Facebook Live și Instagram Live, folosite pentru sesiuni de sport, lecții de gătit, și multe altele, primesc acum noi funcții:

Pe Facebook...

● Opțiunea “Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se altă aceasta. În acest fel, aceștia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten.

● Utilizatorii pot adăuga acum un buton pentru donații în transmisiunile live, în toate țările în care strângerile de fonduri pentru organizații nonprofit sunt disponibile.

● Acum este mai ușor pentru utilizatori să acceseze conținutul video transmis live, să îl urmărească sau să îl asculte de oriunde. Cei care au date mobile limitate sau nu au cea mai bună conexiune au acum opțiunea de a asculta conținutul, fără să urmărească și clipul video. În plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile și pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un număr de telefon fără taxă, care le permite utilizatorilor să asculte conținutul audio folosind orice telefon.

Pe Instagram…

● Utilizatorii pot urmări clipuri video live și pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop. Astfel, acum este posibil să urmărești ora de yoga pe un ecran mare sau să asculți un concert live în timp ce lucrezi.

● La scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conținutul distribuit pe Stories și să fie mai ușor de găsit.

Messenger Kids se extinde la nivel global și primește noi opțiuni

Facebook a început extinderea aplicației gratuite pentru apeluri video și mesaje în peste 70 de țări și adăugarea de noi opțiuni prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.