Cea mai mare parte a angajaților Google și Facebook ar putea lucra de acasă până la final de an, scrie presa americană. La birou s-ar putea întoarce doar o mică parte, începând cu lunile iunie și iulie, dar vor lucra în condiții speciale de distanțare. Google are 120.000 de angajați, iar Facebook, 48.000. Decizia spune multe despre ce ar putea urma în marile companii tech.

Facebook WallFoto: Hotnews

La Facebook, încă din aprilie, Mark Zuckerberg spunea că angajații companiei vor fi printre ultimii care se vor întoarce la birou, siguranța urmând a fi pusă pe primul loc. Compania a spus recent că angajații care pot lucra de acasă sunt sfătuiți să continuie acest lucru până la sfârșitul anului 2020 și doar un număr redus vor reveni imediat.

Business Insider scrie că angajaților Google li s-a spus că pot lucra de acasă până la final de an, iar birourile se vor deschide în iunie, însă pot lucra mult mai puțini din cauza noilor măsuri de siguranță care să împiedice răspândirea virusului.

Se discută intens cum vor arăta birourile după redeschidere, iar cea mai mare schimbare ține de faptul că vor fi ocupate maxim jumătate dintre locurile care erau ocupate înainte de criză.

Surse: Business Insider, CNET