​Cel mai important târg de tehnologie al toamnei în Europa, IFA Berlin, va fi organizat și anul acesta, dar va fi mult mai scurt și mai exclusivist, cu mult mai puțini participanți. Târgul va fi de numai 3 zile, în loc de 6, și vor fi două scene mari unde vor fi ținute și discursuri. Târgul nu va mai fi însă deschis pentru publicul larg și vor fi de peste zece ori mai puțini participanți. Organizatorii spun că este vorba de un concept nou, adaptat pentru vremurile în care trebuie să trăim cu acest virus.

Conferinta IFA berlinFoto: IFA

Organizatorii IFA spun că târgul va ține doar trei zile, adică 3, 4 și 5 septembrie, în loc de șase zile, cât ar fi ținut dacă nu ar fi existat Covid-19 (perioada era 4-9 septembrie). Evenimentul va fi doar pe bază de invitație.

Vor fi patru mari evenimente și, la fiecare dintre ele, vor putea participa maxim 1.000 de oameni în fiecare zi. Vor fi două scene mari unde vor fi și discursuri, unul dintre invitați fiind șeful companiei de tehnologie Qualcomm.

La IFA Berlin vor participa 800 de ziariști din 120 de țări, de câteva ori mai puțini decât în mod obișnuit. Pentru presă va exista și o hală de expoziție și conferințele se vor ține în doar două - trei locuri, nu la diverse standuri, ca în mod obișnuit.

Evident că planurile vor fi viabile doar dacă nu se înrăutățește situația medicală în Germania. Organizatorii spun că vor pune sănătatea pe primul loc, dar precizează că și-au dorit ca târgul să se țină fizic,

O bună parte dintre evenimente vor fi transmise online.