Angajații Facebook din Europa și SUA revin din iulie la birou, însă în numere foarte mici, în timp ce și la Google revenirea este lentă și ponderea celor care vor lucra de la birou va rămâne redusă și la final de an. La Twitter, abordarea este și mai radicală: cei care doresc să lucreze doar de acasă de acum înainte, pot face acest lucru, scrie The Verge.

Intr-un sediu al FacebookFoto: Hotnews

La Facebook, în iulie vor fi cel mult un sfert dintre angajați în clădire simultan și ponderea procentuală va crește foarte lent, în mai multe etape. În unele birouri din Asia revenirea se va face mai repede, dar totul depinde de condițiile locale.

Compania le va permite angajaților care pot lucra de acasă să facă acest lucru cel puțin până la final de an. Pentru revenirea la birou compania caută soluții despre cum să se păstreze distanțarea în microbuze, autobuze și în spațiile comune. În cele mai mari sedii ale companiei cantinele sunt locuri unde se întâlneau simultan și peste 1.000 de angajați, lucru care nu mai este posibil.

La Google, CEO-ul Sundar Pichai spune că se așteaptă ca spre final de an birourile să fie la 20-30% din capacitate, ceea ce înseamnă că angajații vor veni prin rotație și aproximativ 60% dintre ei vor ajunge cam o dată pe săptămână la birou. În orice caz, marea majoritate a angajaților Google vor lucra de acasă până la final de an.

Twitter a avut o abordare mai radicală și, cei care doresc și pot face asta, vor putea să lucreze de acasă și să nu mai vină deloc la birou. Marea Întrebare este ce va face Twitter cu spațiile de birouri cu chirii foarte mari.