Big DataFoto: Spark OneData

În fiecare minut*, în SUA, se folosesc 4.416.720 GB de date de internet. Cantitatea imensă de date generată aduce sume colosale companiilor care se folosesc de analiza Big Data pentru a-și ghida business-ul. În Romania, însă, utilizarea de Big Data pentru Business Analysis e încă o raritate. În plus, cu câteva excepții, aceste servicii nu sunt puse la dispoziția business-ului local decât de către jucători externi.

Pentru fiecare persoană care închide telefonul, e o altă persoană în partea opusă a lumii care abia își deschide smartphone-ul. Cantitatea de date noi generate în fiecare minut în SUA, de exemplu, e colosală: se trimit 18.100.000 de sms-uri, se descărca 390.030 de aplicații, Giphy rulează până la 4.800.000 de gif-uri, utilizatorii Instagram postează 277.777 de stories, pe Netflix se consumă 694.444 de ore de video și pe YouTube se urmăresc 4.500.000 de videoclipuri.

Spark One Data

Spark One Data este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date. De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Citește integral pe startupcafe.ro ​