Spark OneDataFoto: Spark OneData

În lumea ultra tehnologizată de astăzi, toată lumea își dorește cât mai mult de la Big Data. De la companii la organizații non-profit la instituții guvernamentale, există o cantitate aparent infinită de informații care pot fi sortate, interpretate și aplicate pentru o gamă largă de scopuri.

Ăsta e și motivul pentru care Data Scientist e clar cel mai bun job în 2020. E în top 3 în SUA, după ingineri de Front End și developeri Java. Cum poți să urmezi cea mai tare carieră din secolul XXI, însă, dacă locuiești, de exemplu, în Focșani?

Ce face un Data Scientist?

Cum poate o companie să sorteze și sa analizeze terabiti de date pentru a crea un plan de marketing? Cum pot departamentele guvernamentale să utilizeze modele de comportament pentru a crea programe sociale pentru comunități? Cum poate un utilizator să își folosească cel mai bine bugetul de marketing disponibil pentru a-și spori vizibilitatea și vânzările?

Spark OneData

Spark OneData este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date. De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Citește integral pe startupcafe.ro