Spark OneData Foto: Spark OneData

Dacă lucrezi într-o organizație care s-a împotrivit până acum schimbării din cauza mentalității învechite sau pentru că pur și simplu consideră că schimbarea e “prea dificil de gestionat” – nu-ți pierde optimismul, atitudinea asta nu ține așa mult în ziua de azi. Probabil deja există presiuni în direcția asta, dar pașii de la început sunt mici și greu observabili.

Am încercat să înțelegem care sunt semnele pe care le lasă tehnologizarea în organizații discutând cu Spark OneData, singurul proiect local de Big Data și Business Analitycs.

“AI și Big Data sunt cei mai recenți catalizatori de schimbare la nivel global. Va deveni noul normal să lucrezi cu data engineers și data scientists. Asta va schimba atât oamenii din organizații cât și procesele și tehnologia aflată în uz în momentul acesta”, a afirmat Cătălina Burcă, Project Manager Spark OneData.

Spark OneData este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date. De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Citește integral pe startupcafe.ro ​