Microsoft promite ca se va supune cerintelor Comisiei Europene
Microsoft, cel mai mare producator mondial de software, va dezvalui detalii tehnice despre o parte dintre cele mai vandute produse ale sale, pentru a creste interoperabilitatea cu produsele concurente.
Compania va publica 30.000 de pagini de documentatie referitoare la Windows, pagini care pana acum au fost tinute secrete si erau accesibile doar printr-o licenta speciala.
Decizia face sa fie mai usoara si mai ieftina obtinerea de informatii pentru scrierea de programe necesare lucrului cu cele mai importante produse Microsoft. Americanii vor furniza informatii Comisiei Europene care va evalua schimbarile ce se produc.
"Acesti pasi reprezinta un moment important care aduce schimbari semnificative in modul in care oferim informatii despre produsele si tehnologiile noastre", a spus intr-o declaratie, Steve Ballmer, CEO al Microsoft.
Comisia Europeana investigheaza Microsoft pe motiv ca nu a oferit suficiente informatii despre tehnologiile sale, lucru care a impiedicat dezvoltarea rivalilor sai. Reprezentantii Comisiei au spus ca orice pas spre o interoperabilitate reala este binevenit, insa sunt sceptici deoarece compania americana a mai facut in trecut alte patru anunturi similare.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
e ca si cand am investiga BMW ca nu a dat informatii despre tehnologia sa lui mercedes........
la F1 (vezi scandalu ferrari mclaren) i-au belit ca au furat informatii... aici ii obliga sa dea informatiile...
microsof or fi ei monopol si categoric au facut greseli dar frate e aberanta cerinta .
adica researchul este cel care face o firma castigatoare... daca o sa fie free for all no sa mai faca research nimeni ca nu merita si o sa conteze numai marketingu si brandu....
in fine... poate e prea mult in capitolu economiei stirea ata ca s-o inteleg dar...
In al doilea rand, modul in care procedeaza CE este ca de obicei: aminteste de comunism. Iar asta se vede din multe decizii luate de Comisie. Dar sa nu ne pripim in acest caz...
In al treilea rand, ceea ce solicita CE in acest caz nu sunt tehnologiile interne aplicatiilor Microsoft, ci API-urile (application programming interface), adica interfetele la aplicatiile lor. Am avut acum o saptamana probleme la exportul intregului meu calendar (din 1997 si pana azi) de pe Outlook pe Sunbird. Rezultatul: mi-a fost imposibil sa fac acest lucru fara sa iau o aplicatie a unui tert si sa caut crack, si asta pentru ca o foloseam doar o singura data. Si chiar si asa exportul a esuat. Oultook 2007 stie sa importe formatul *.cal dar nu stie sa il exporte. In acest caz CE a cerut Microsoft nu sa isi faca publice tehnologiile cu care Outlook merge, ci doar accesul la baza sa de date printr-o interfata, ca oricine sa poata importa si exporta in formate open.
Deci comparatia cu F1 arata cam asa: va priveste cum contruiti motorul si masina, insa faceti publice coeficientul de frecare al amvelopelor si tipul de benzina, caci de restul ne ocupam noi.
http://www.microsoft.com/presspass/presskits/interoperability/docs/MicrosoftInteroperabilityAnnouncement.docx
Rezultatul
We’re sorry, but we were unable to service your request. You may wish to choose from the links below for information about Microsoft products and services.
Trebuie sa instalez GarbageSoft sa vad documentul?
Vaia con Dios Corporation
Daca sunteti pe Windows si aveti Office 2003, instalati Office 2003 Compatibility Pack. Va va permite deschiderea fisierelor docx, nu stiu daca si salvarea in acest format.
Daca e vreun standard si vreo lege, atunci da, firma A trebuie sa faca produsul compatibil cu standardul. Ma rog, si firma B. Atentie, compatibile cu standardul, nu direct compatibile intre ele. Altfel, de ce-ar munci pe gratis vreuna dintre ele?
Si cu opensource-ul... Firma A isi publica sursele produsului. Firma B lucreaza si ea la un produs asemanator si hop, doar ce vede o idee buna in sursele produsului de la firma A. Se "inspira" putin (complet legal deoarece nu copiaza linie cu linie) si face produsul. Sa zicem ca produsul firmei B iese mai prost decat cel al firmei A dar, pentru ca firma B are o retea de distributie mult mai mare decat firma A, il vinde in jdemii de exemplare cu mult inainte ca firma A sa faca rost de bani pentru campania promotionala. Cine-a iesit castigat din asta? Pai firma B, firma A ramanand de caruta.
http://ec.europa.eu/comm/competition/index_en.html
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:12002E082:EN:NOT
Spor la citit. A, si daca nu intelegi de ce e nevoie de legi speciale pt cei care au o pozitie de monopol de rog sa nu-mi raspunzi.