Spark OneData Foto: Spark OneData

Într-o vreme majoritatea articolelor despre Big Data erau despre ce chestii tari poți să faci cu Machine Learning, cazuri uimitoare de utilizare a Big Data și statistici amuzante sau neobișnuite, venite pe calea analizei automatizate a seturilor mari de date. Doar câteva voci îngrijorate reușeau să pătrundă în media, printre ele, Elon Musk și Stephen Hawking, dar criticile lor erau încă foarte conceptuale.

Apoi au început să apară argumente din ce în ce mai serioase împotriva marelui viitor tehnologic în care tocmai pășeam.

Spark OneData este prima platformă integrată de procesare și analiză „Big Data” din România, în care datele sunt ușor de captat din orice fel de surse, și pe care se pot face analize pentru a descoperi clasificări și relaționări între date. De asemenea, Spark OneData oferă posibilitatea de a lucra cu datele în mod vizual, elimină barierele impuse de cunoașterea tehnologiilor specifice „Big Data” și furnizează astfel utilizatorilor un nou mod de interpretare și analiză a datelor.

Proiect co-finanţat din Fondului European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Citește integral pe startupcafe.ro ​