​Oracle a discutat cu compania chineză care deține TikTok, ByteDance, pentru a cumpăra operațiunile din SUA, Canada, Australia ș Noua Zeelandă, scrie Financial Times. Pentru preluarea TikTok, Microsoft pare a fi în pole-position, dar și Twitter a purtat discuții.

Logo OracleFoto: J P | Dreamstime.com

Financial Times scrie că Oracle a discutat și cu fonduri americane de investiții ce dețin participații în ByteDance, cum ar fi General Atlantic și Sequoia Capital. ByteDance nu a comentat pe marginea zvonurilor, iar Oracle nu a dorit să ofere un punct de vedere.

Microsoft este, detașat, lider în cursa pentru a prelua operațiunile TikTok din SUA, Canada sau Australia, dar sunt surse care spun că Microsoft ar vrea să cumpere total TikTok, fiind interesată mult și de operațiunile europene.

Trump a dat un ultimatum săptămâna trecută pentru ca ByteDance să vândă operațiunile din SUA în maxim 90 de zile.

Principalul argument al administrației Trump ține de faptul că Beijingul poate forța ByteDance, compania care deține TikTok, să predea date despre userii americani și aici nu este vorba de ce fac ei în aplicație, ci de meta-date despre web browsing sau IP.

Apoi există teamă că guvernul chinez ar putea să ceară ByteDance cenzurarea de conținut pe rețea, cum se întâmplă des în China, mai ales pe WeChat unde sunt interzise poze și discuții despre subiecte precum Tibet sau Tiananmen.

Sursa: Reuters