Samsung a prezentat marți noua generație a telefonului pliabil Galaxy Fold, terminal care vine cu elemente îmbunătățite și cu ecran mai mare. Designul Galaxy Fold2 este mai solid, iar telefonul cântărește 282 de grame. Va fi disponibil în România din 18 septembrie și va costa 2.000 de euro. Ecranul depliat va avea 7,6 inci, față de 7,3 inci la prima generație. Galaxy Fold a fost prezentat la început de 2019 și relansat în toamnă, după ce au fost probleme cu ecranul. Z Fold2 are baterie mai mare decât Fold și greutatea a crescut cu 19 grame.

Samsung Galaxy Z Fold 2Foto: Samsung

Specificații

Display: Ecran principal 7,6 inci, 1768 x 2208 pixeli, 373 ppi

Dimensiune și greutate: Pliat: 68.0 x 159.2 x 16.8mm, 282g

Depliat: 128.2 x 159.2 x 6.9mm, 282 g

Procesor: Qualcomm Snapdragon 865+ (7 nm+), Octa Core

Camere:

  • Camera de pe ecranul secundar: Cameră de selfie 10 MP, f/2.2, 26mm
  • Camera frontală: Cameră de selfie 10 MP, f/2.2, 26mm
  • Camera triplă de pe spate:

12 MP Ultra Wide, f/2.2, 123˚

12 MP, Wide, 1/1.76", 1.8µm, Dual Pixel

12 MP, telephoto, 1/3.6"

Memorie: 12 GB RAM și versiuni cu 256 GB, respectiv 512 GB stocare internă

Baterie: 4.500 mAh

Sistem de operare: Android 10

Senzori: Senzor de amprentă capacitivă (laterală), accelerometru, barometru, senzor Gyro, senzor geomagnetic, senzor hol, senzor de proximitate, senzor de lumină

Galaxy Z Fold2 va fi disponibil în nuanțele Mystic Black și Mystic Bronze, în aproximativ 40 de piețe, inclusiv S.U.A., Coreea și România, în data de 18 septembrie 2020, cu posibilitatea de a fi achiziționate în perioada de precomandă de la 1 septembrie 2020, începând cu piețe selectate, inclusiv S.U.A. și Europa. Opțiunile de personalizare vor fi disponibile pentru utilizatori pe Samsung.com pe anumite piețe în patru culori distincte pentru balamale: Argintiu metalic, Auriu metalic, Roșu metalic și Albastru metalic.

Ce spune compania despre funcțiile telefonului

⦁ Experiențe de conținut complete și imersive – Ecranul secundar Infinity-O de 6,2 inci permite opțiuni extinse de utilizare, astfel încât să vă puteți verifica e-mail-urile, să căutați informații de interes sau chiar să urmăriți conținutul preferat, fără a fi nevoie să depliați dispozitivul de fiecare dată. În momentul în care acesta este depliat, ecranul principal masiv de 7,6 inci cu o rată de reîmprospatare adaptabilă de 120 Hz ce integrează decupajul minimizat al camerei frontale, încadrat de o ramă subțire, oferă o experientă imersivă, fluentă, atât în derularea conținutului, dar și în jocuri sau în vizionarea de conținut multimedia.

⦁ Design solid și o execuție superioară – Sticla Samsung ultra subțire este acum poziționată pe ecranul principal, oferindu-i un aspect premium, mai rafinat. Designul său pliabil este susținut de o balama ascunsă, care se integrează perfect în construcția dispozitivului prin mecanismul CAM și oferă funcții independente care alimentează noile experiențe ale modului Flex. Galaxy Z Fold2 folosește, de asemenea, tehnologia de curățare prin măturare a interiorului balamalei, introdusă pentru prima dată pe Galaxy Z Flip, în spațiul dintre corp și carcasa balamalei pentru a respinge particulele de praf și murdărie. Balamaua ascunsă de pe Galaxy Z Fold2 oferă o tehnologie revoluționară de pliere, o compoziție de fibre modificate și o densitate de fibre ajustată.

⦁ Un dispozitiv flexibil și eficient – Cu modul Flex, acum este mai ușor ca niciodată să realizezi conținut și să-l ajustezi în timp real. Cu ajutorul modului Capture View, de acum nu veți mai fi nevoiți să părăsiți aplicația camerei foto. Vizualizați foarte simplu și clar fotografia sau video-ul pe care tocmai le-ați surprins sau examinați până la cinci dintre cele mai recente fotografii ale dvs. pe jumătatea de jos a dispozitivului, previzualizarea următoarei fotografii proiectându-se în jumătatea de sus.

⦁ Funcțiile camerei – Camera foto de pe Galaxy Z Fold2 oferă, de asemenea, o calitate și un control al camerei la nivel de top. Cu modul Pro Video, Single Take, Bright Night și Night Mode, Galaxy Z Fold2 vă ajută să surprindeți momentul dorit la o calitate uimitoare.

⦁ Multitasking – Utilizați fereastra multi-activă avansată pentru a controla cu mai multă ușurință și flexibilitate aspectul ecranului. Productivitatea crește atunci când deschideți mai multe fișiere în aceeași aplicație și le puteți vizualiza simultan. Cu bara pentru ferestre multiple îmbunătățită, acum puteți deschide mai multe aplicații simultan, prin integrarea App Pair și a panoului Edge. Cu funcția drag and drop, puteți glisa pur și simplu textul, imaginile și documentele dintr-o aplicație în alta pentru un transfer instant. De asemenea, puteți să realizați rapid o captură de ecran dintr-o aplicație și o puteți transfera în alta fără probleme, cu funcția Split Screen Capture.

⦁ Interacțiuni optimizate între aplicații – Alegeți cea mai optimizată interfață de utilizator pe ecranul principal, care să se potrivească nevoilor dvs. Comutați rapid și ușor layout-urile, putând opta atât pentru unul de ecran mare, cât și pentru cele cu afișajul tradițional al telefonului direct din Setări.

⦁ Afișare optimizată a aplicațiilor – . Utilizați ecranul principal cu aplicațiile Office din Microsoft 365 pentru a simți pe deplin o experiență identică cu cea a tabletei. De exemplu, puteți să utilizați Microsoft Outlook la adevăratul său potențial, vizualizându-vă atât inbox-ul din partea stângă, cât și conversațiile curente în același timp. Documente draft în Word, foi de calcul în Excel sau prezentări în PowerPoint organizate într-o bară de instrumente asemănătoare cu cea a PC-ului.