​Retailerul Amazon spune că aproape 20.000 de angajați din SUA au fost depistați pozitiv cu Covid-19, datele referindu-se la toate testele făcute în cele șase luni de pandemie. Amazon și Whole Foods au în total 1,37 milioane de angajați, iar rata de infectare este mult sub media națională, spune compania. Amazon a fost criticată că nu a publicat mai repede cifrele, mai ales că angajații din depozit au protestat în primăvară pe motiv că, deși sunt foarte expuși, nu au primit suficiente măsuri de protecție.

AmazonFoto: Jevanto | Dreamstime.com

Datele publicate de companie arată că 19.816 angajați au fost testați pozitiv cu Covid-19 între 1 martie și 19 septembrie, rata de infectare fiind de 1,44% între angajați, în timp ce media generală la nivelul populației SUA este de 2%.

Amazon promite că va ajunge să facă 50.000 de teste pe zi, la 650 de amplasamente ale companiei, mai ales la unitățile (logistice).

Activitățile Amazon au crescut puternic în pandemie, lumea comandând tot mai mult online, astfel că depozitele au devenit locuri predispuse spre a deveni focare de răspândire a virusului. Compania a fost criticată că nu a furnizat date despre numărul de infecții mai repede, dar cei de la Amazon spuneau în mai că numărul total de cazuri nu ar reprezenta o cifră relevantă.

Amazon spune că a distribuit 100 de milioane de măști angajaților și că a pus în funcțiune măsuri de distanțare socială, dar mai multe ONG-uri acuză compania că nu a făcut destul, în condițiile în care veniturile au crescut puternic în utlimele luni și angajații ”din linia întâi” sunt expuși infectării.

Sursa: CNN