​Apple a eliminat din magazinul online și face același lucru cu magazinele fizice, căști și boxe ale altor companii rivale, Apple pregătind o ofensivă de noi lansări pe segmentul audio. Este o strategie aplicată și în trecut: de exemplu, în 2014 Apple a renunțat în a mai vinde ceasuri Fitbit, fiindcă pregătea lansarea Apple Watch.

Apple lucrează la difuzoare smart ce vor fi urmașele HomePodFoto: Ifeelstock | Dreamstime.com

Apple a scos din magazinul online produse audio de la companii precum Sonos, Bose și Logitech și eliminarea se produce și în cele peste 500 de magazine fizice ale Apple. Peste 270 sunt în SUA, iar primul a fost deschis în 2001.

Apple pregătește o ofensivă de noi produse în segmentul audio, fiind vorba de căști tip ”over-ear” și o versiune mai mică a boxei smart HomePod.

Apple vinde produse Bose și Logitech de câțiva ani, dar a oprit temporar vânzarea de produse Bose din cauza unui litigiu legat de patente de invenție, litigiu ce a fost rezolvat rapide. Apple a pus în magazinul online boxe Sonos din 2016, le-a scos apoi câțiva ani și a reintrodus în ianuarie un singur model, pe care l-a scos însă în septembrie.

Sursa: Bloomberg