Guvernul pakistanez a ordonat tuturor furnizorilor de internet sa blocheze accesul la pagina web "YouTube", intrucat aceasta contine, in opinia guvernului, o serie de materiale ce pot fi considerate o blasfemie. Surse oficiale afirma ca decizia a fost adoptata din cauza ca "YouTube" a publicat caricaturi ale Profetului Mahomed, anunta BBC, citat de Rador.

Astfel de caricaturi i-au indignat pe musulmani inca din anul 2006, cand au aparut pentru prima data, iar de curand, desenele au fost republicate intr-un ziar danez. Potrivit acelorasi surse, interdictia ramane valabila pana la noi ordine.

In urma cu o luna, si guvernul chinez anuntase ca intentioneaza sa interzica accesul la Youtube si la alte site-uri asemanatoare in aceasta tara, pe motiv ca ar promova o "gandire degenerata".

Noile reglementari din China interzic providerilor de internet postarea videoclipurilor care contin secrete nationale, care ating reputatia Chinei, provoaca instabilitate sociala sau promoveaza pornografia. Furnizorii de internet sunt nevoiti sa stearga astfel de materiale si sa le raporteze institutiilor statului.

„Cei care furnizeaza servicii video de internet trebuie sa serveasca poporul si socialismul”, prevede noul regulament chinez.