​REVIEW Fitbit Sense - Scump, dar sofisticat și plin de senzori

de Vlad Barza     HotNews.ro
Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 9:33 Economie | IT


Fitbit Sense
Foto: Rares Basturescu
​Fitbit, compania care deține un centru de cercetare în România și este pe cale să fie cumpărată de Google, a lansat cel mai sofisticat și ambițios ceas inteligent din gama sa, un model cu foarte mulți senzori. Ceasul numit Sense are și aplicație de EKG, culege multe date despre calitatea somnului și face, pornind de la toate măsurătorile, un scor zilnic al stării de stres pentru cel care-l poartă. Sense are însă și o serie de minusuri ce vor fi cel puțin parțial rezolvate prin viitoare update-uri de soft, iar pentru a vedea toate datele de sănătate culese de ceas trebuie să plătești un abonament lunar după prima jumătate de an.

”Sfântul Graal” al ceasurilor inteligente ar fi un model care pe lângă măsurarea variaților pulsului și diverșilor indicatori de somn, să poată să măsoare și glicemia, și temperatura corpului și să ia și tensiunea. Însă aceste lucruri nu pot fi realizate doar cu senzori care sunt în contact cu pielea și un astfel de ceas ”super-smart” nu va veni prea curând.

Dar trebuie spus că ceasurile smart au avansat enorm în ultimii cinci ani, iar modelul Fitbit Sense este unul dintre ceasurile cu cei mai mulți senzori, fiind prezentat de Fitbit ca fiind primul ceas din lume ce are senzor EDA pentru monitorizarea stresului. Senzorii sunt interesanți însă, așa cum vom vedea, nu întotdeauna datele sunt ușor de accesat sau înțeles și uneori ceasul îți dă impresia că este gândit să facă mult prea multe decât poate face în prezent.Fitbit este una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul dispozitivelor smart, astfel că Elon Musk, când a prezentat acum câteva luni progresele făcute de compania Neuralink, a comparat cipul implantat în creierul porcilor cu ”un Fitbit care se găsește în cutia craniană”.

La noi, Fitbit este cunoscută nu doar pentru ceasurile smart și brățările de fitness, dar și pentru faptul că a cumpărat acum câțiva ani startup-ul românesc Vector Watch și are și un centru de dezvoltare la București. Fitbit este pe punctul de a fi cumpărată de Google, dar încă nu a primit acordul de la Comisia Europeană care este îngrijorată de cum va gestiona Google uriașele cantități de date despre userii Fitbit.

Compania are nevoie de Google pentru că, deși numărul de useri a crescut constant spre 30 de milioane, cifra de afaceri a scăzut în ultimii patru ani de la peste 2,1 miliarde dolari în 2016, la 1.43 miliarde dolari anul trecut. Google are banii necesari pentru a investi în Fitbit și deci pentru a-i crește vânzările.Ca parte a efortului de redresare financiară, Fitbit a lansat ceasul de gamă medie Versa, care a ajuns la a treia generație, iar acum a lansat cel mai sofisticat (și scump) ceas din istoria sa, modelul Sense, numit așa pentru că are o mulțime de senzori. Sense costă 1.650 de lei.

Deja ceasurile care costă în jur de 200 de euro se sincronizează excelent cu telefonul, dau o mulțime de informații despre pași, puls sau calitatea somnului. Diferența este făcută la Sense de numărul mare de senzori prezenți pe ceas și de insistența pe aplicațiile de monitorizare a nivelului de stres.

Specificații

Display: 1,58 inci, AMOLED, Gorilla Glass 3, rezoluție 336 x 336 pixeli
Baterie: litiu polimer, autonomie între 3 și 5 zile în funcție de modul de folosire. Încărcarea de la 10%, la 80% durează 40 de minute, cea de la 5% la 100%, aproximativ 65 de minute
Greutate: 47 de grame
SENZORI:
Gyroscope
Altimetru
Accelerometru
Vibration motor
Senzor pentru temperatura pielii
Lumina ambientala
Ritm Cardiac
NFC
ECG

Design, purtare și funcționalități

Ceasul arată bine, ecranul este ușor vizibil și în lumină puternică, sticla este Gorilla Glass 3, cadrul este din oțel inoxidabil, iar spatele este metalic.

Un minus ni s-a părut modul de prindere care este diferit față de Versa 1 și 2 care avea prinderea clasică cu gaică. La Sense, cureaua trebuie fixată trecând-o prin prima buclă și apoi prin cea de-a doua buclă. Însă partea un pic neplăcută este că după ce treci cureaua prin cea de-a doua buclă, o mică parte de la capătul curelei va sta mereu între mână și restul curelei, iar în prima zi ceasul a lăsat urme pe mână, fiindcă l-am strâns puțin prea tare. Fitbit menționează faptul că trebuie purtată suficient de larg cureaua pentru a putea fi mișcată înainte și înapoi pe încheietura mâinii. Așadar, cureaua necesită un pic de obișnuire, însă după două zile nu au mai fost probleme.Touch-screen-ul răspunde rapid la comenzi și deci nu au fost probleme în a controla meniurile ceasului cu ajutorul lui. Sense nu are însă butoane fizice, ci o mică fantă tactilă pe partea lateral -stânga ce are rol de buton de ”back” sau poate fi folosită pentru comenzi rapide ce pot fi stabilite de user. Este nevoie de un pic de obișnuire cu această suprafață tactilă care este plasată într-o mică fantă, pentru a nu se apăsa din greșeală.

Senzorul EDA

Senzorul EDA detectează activitatea electrodemică, aceasta putând să indice răspunsul corpului la stres. Practic, trebuie să pui palma deasupra ecranului de la smartwatch și senzorul va detecta schimbările de natură electrică în funcție de nivelul de transpirație a pielii.După ce iei mâna de pe ceas, aplicația îți afișează răspunsurile EDA, practic un număr cel mai adesea între 0 și 5, dacă ești foarte calm în acel moment. Răspunsurile au diferit mult în cele câteva zeci de măsurători, au fost 17 răspunsuri maxim, într-un moment de stres intens, dar și zero, într-un moment de calm. Acest număr de răspunsuri nu ni s-a părut mereu explicabil, au fost măsurători la care a arătat doar două răspunsuri EDA, deși eram într-o stare ridicată de stres, spre exemplu. Așadar, uneori rezultatul nu părea să corespundă realității.

Este afișată și variația pulsului între momentul când ai început măsurarea și cel de la final, în unele situații diferența fiind și de 15-20 de bătăi pe minut.

Fitbit spune că aplicația EDA Scan te ajută să înțelegi și să gestionezi mai bine stresul și să monitorizezi cum a variat nivelul de stres de-a lungul timpului. În plus, aplicația te invită des să spui cât ești de stresat și folosește aceste date la stabilirea zilnică a unui scor general de stres, de la 0, la 100. unde 100 înseamnă o zi fără stres.Acest scor este util și interesant și a reflectat realitatea: în cea mai stresantă zi scorul a fost sub 75, în cele mai relaxante zile a fost peste 90. Scorul final este influențat de trei categorii: capacitatea de reacție, echilibrul efortului și graficele de somn măsurate de ceas. Practic, acest scor zilnic de stres ține cont de tot ce măsoară ceasul când este purtat, de la numărul de pași făcuți și cât de adânc a fost somnul, până la rezultatele măsurătorilor EDA. Cei de la Fitbit spun că un scor apropiat de maxim înseamnă că ”corpul tău prezintă mai puține semne fizice de stres”. De aici se poate deduce și că dacă persistă mai multe zile un scor mai mic de 70 - 75 este semn că lucrurile nu merg bine și este nevoie de o schimbare.

Sesiunea rapidă (de două minute) de aflare a nivelului de stres poate fi pornită direct pe ceas, dar există și sesiuni ghidate de relaxare în aplicația Fitbit, sesiuni mai lungi așa-numite de ”mindfulness” care te invită să meditezi și să faci exerciții de respirație.

De exemplu, un clip audio de 8 minute te invită la o ”scanare a corpului”, dar sunt și sesiuni mai lungi.

EKG

Din 9 octombrie este disponibilă pe ceasul Sense și aplicația de EKG (în engleză ECG), după ce compania a primit aprobarea de a o folosi în Europa. Aici trebuie spus că un ceas nu are cum să atingă precizia unui EKG clasic în care sunt folosiți electrozi mari puși simultan în mai multe părți ale corpului.

Sense este primul dispozitiv al companiei compatibil cu o aplicație EKG care le permite utilizatorilor să verifice dacă prezintă o neregularitate a ritmului cardiac, detectând fibrilația atrială (FibA).


Am testat de mai multe ori aplicația, de fiecare dată rezultatul a afișat a fost că ”ritmul cardiac pare normal”. Analiza graficelor din aplicație diferă doar în ochii celor care sunt pricepuți în domeniul medical.

Pentru a citi ritmul cardiac, utilizatorii trebuie să stea nemișcați timp de 30 de secunde și să țină degetele pe inelul din oțel inoxidabil al ceasului. Este important să stai nemișcat, altfel măsurătoarea nu poate fi dusă la bun sfârșit (am încercat spre exemplu un EKG într-un tren ce rula cu 140 km/h și din cauza vibrațiilor nu am reușit, în ciuda celor 8 încercări).Electrocardiograma cercetează dacă ritmul cardiac la nivelul atriilor și ventriculilor este constant, iar utilizatorii își pot verifica ritmul cardiac ori de câte ori doresc, inclusiv atunci când observă simptome cardiace neobișnuite, spun cei de la Fitbit.

Fibrilația atrială (FibA), adică un ritm cardiac neregulat care crește riscul complicațiilor grave precum accidentul vascular cerebral, poate fi deosebit de greu de detectat, deoarece unele episoade ale bolii nu prezintă niciun simptom. Unele studii arată că până la 25% dintre cei ce suferă de fibrilație atrială află de prezența bolii doar în momentul în care au un accident vascular cerebral.
Scanare corporală, date despre respirație, minute de activitate - date afișate în aplicație - click pentru a mări fotografia

După ce îți faci un EKG aplicația îți afișează un mesaj de atenționare în care îți spune că nu poate detecta atacul de cord, atacul vascular cerebral sau alte afecțiuni cardiace. Așadar, acest mini-EKG nu doar că nu ține loc de medic, dar nu se vrea a fi o aplicație care pune diagnostic. Cum EKG-ul nu este automat, ci trebuie să selectezi aplicația, nu te poate avertiza automat dacă s-ar schimba ceva la ritmul cardiac.

Variația temperaturii pielii în timpul nopții

Ceasul măsoară și variația temperaturii pielii în timpul nopții și afișează rezultatul în aplicație sub formă de zecimi de grad (cel mai adesea undeva între -0,5 și +0,5 grade.

Din păcate nu afișează temperatura absolută, ci este prezentată sub forma unei variații față de un nivel de referință (baseline) care este media ultimelor 30 de zile. Temperatura este afișată abia după trei nopți de purtare a ceasului.Așadar ceasul nu afișează temperatura corporală (cum este cea care ni se ia când intrăm la supermarket), ci variația temperaturii de la suprafața pielii. Este normal ca temperatura de la suprafața pielii să varieze în timpul nopții și de la o noapte la alta, iar variația depinde de factori precum temperatura din cameră și chiar cât de comod este patul. Sunt cazuri în care o creștere a temperaturii corpului este semn că s-ar putea instala febra. Un exemplu ar fi ca dacă dimineață vezi că temperatura afișată este +1,2 grade înseamnă că ceva se întâmplă, și atunci ceasul chiar este foarte util.

Nivelul oxigenului din sânge

Utilizatorii Sense pot avea acces și la detalii despre nivelul oxigenului din sânge în timpul nopții. Există o serie de fețe de ceas SpO2 care îți pot arăta nivelul SpO2 din noaptea precedentă și media generală din timpul nopți, toate acestea pentru a putea detecta posibile schimbări ale stării generale a celui care poartă ceasul. Nivelul este afișat sub formă de procent, ceasul afișează tot ce este peste 80%, valorile normale sunt undeva pe la 95%.

NU am putut utiliza funcția SpO2 fiindcă rezultatele ei pot fi văzute doar dacă instalezi o față de ceas (clock face) specială pe care nu am reușit sub nicio formă să o punem pe ceas, deși am încercat de mai multe ori. Normal era ca nivelul oxigenului să poată fi vizualizat măcar în aplicație, nu să depindă doar de instalarea unei fețe de ceas. Foarte posibil că acest lucru va fi posibil după un viitor update de firmware.Fitbit spune că descoperirile recente din studiile despre COVID - 19 sugerează că schimbările unora dintre indicatori, incluse în opțiunea Premium (ritm respirație, ritm cardiac, variații ale ritmului cardiac), pot fi detectate de dispozitivele Fitbit simultan cu apariția simptomelor COVID-19 și, în unele cazuri, chiar și mai devreme.

Însă compania spune mereu în aplicație și pe ceas că dacă vă simțiți rău trebuie să mergeți la doctor, iar datele din aplicație nu trebuie folosite pentru a vă pune singuri un diagnostic.

Aplicația Fitbit


Aplicația Fitbit are un design plăcut și conține multe grafice care pe ceas nu ar încăpea. Clar este o aplicație bine făcută, dar trebuie menționate două lucruri. Folosesc aplicația de mai bine de trei ani dar a devenit extrem de complexă, sunt foarte multe meniuri și unele lucruri simple sunt greu de găsit. Deși am folosit ani de zile aplicația, a fost nevoie de manualul de utilizare pentru a găsi unele lucruri, dat fiind că aplicația a devenit așa de stufoasă.

Media review-urilor de pe Google Play este 3,7 din 5, mulți utilizatori din ultimele două săptămâni dând o singură stea din cauza problemelor de sincronizare cu dispozitivele Fitbit.Din august 2019 Fitbit a introdus serviciul Premium, astfel că o parte dintre datele despre mișcare, somn și starea de sănătate sunt disponibile doar în serviciul premium care pentru cumpărătorii de Sense este gratuit în primele șase luni. După aceea costul lunar este de 10 de dolari sau abonamentul anual este 80 de dolari. 50 de lei pe lună nu este chiar puțin, dar o parte consistentă dintre datele culese de ceas pot fi văzute doar acolo.

Pe ceas, aplicațiile pot fi puse tot prin sincronizarea cu aplicația de mobil, la fel pot fi instalate și fețele de ceas. Instalarea a fost simplă, mai ales că aplicațiile nu ocupă mult spațiu. Unele aplicații sunt contra-cost, altele nu sunt prea utile, însă este de înțeles dacă ne gândim că trăim într-o lume în care se cumpără smartphone-uri cu ecrane tot mai mari, ecrane cu care un ceas nu are cum rivaliza.


Date afișate în aplicație: scorul zilnic de stres, variația temperaturii pieli noaptea, date despre somn (click aici pentru a mări fotografia)

Cele mai utile aplicații pe Sense sunt cele legate de fitness, de vreme, de alarme, de cronometru și de EKG și EDA.

Trebuie spus că Sense are microfon și deci i se pot da comenzi vocale simple prin Amazon Alexa, întrebări de genul ”cum va fi vremea”, dar numai dacă meniul ceasului este lăsat în engleză. După un viitor update firmware ceasul va putea primi și comenzi pe asistentul Google. Ceasul are și difuzor, dar tot după viitoare actualizări de soft va putea fi folosit pentru a răspunde la telefon via Bluetooth și va putea și să dea răspunsurile la comenzile vocale. Așadar, Sense vine cu niște datorii față de useri.

Ce ne-a plăcut
 • Designul
 • Senzorii numeroși fac din el un ceas sofisticat
 • Autonomia bateriei este între 3 și 5 zile, în funcție de modul de utilizare
 • Ceasul și aplicația au meniu în română
 • Numeroasele date legate de activitate fizică și de calitatea somnului
Ce nu ne-a plăcut
 • Prețul
 • Modul de prindere la mână s-ar putea să nu placă multora
 • O parte dintre date pot fi văzute în aplicație doar prin plata unui abonament lunar
Concluzie

Sense este o dovadă că ceasurile smart pot încorpora o mulțime de senzori și că te pot ajuta să monitorizezi o mulțime de aspecte legate de sănătate și stres. Din punct de vedere al senzorilor, ceasul ridică mult ștacheta pentru viitoarele modele concurente, fiind într-adevăr un ”health smartwatch”, un ceas inteligent pentru monitorizarea sănătății.

Un plus este că ceasul compune din toate datele culese un scor general al stresului în fiecare zi și insistă mult pe acest capitol.

Dar, la 1.650 lei, prețul este mare și unele lucruri par oarecum nefinisate la ceas, viitoare versiuni de firmware urmând să completeze minusurile. Apoi, la unele date accesul este greoi, altele pot fi văzute doar de cei care plătesc abonamentul iar alte caracteristici vor fi disponibile în lunile ce vin.

Așadar, Sense merită cumpărat de cei care chiar sunt pasionați de date multe legate de activități sportive, somn, stres, temperatură sau ritm cardiac. Dacă nu aveți de gând să vă uitați des la datele culese de ceas și să analizați graficele, atunci un model la 800-1.000 de lei, cu mai puțini senzori, este suficient.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9950 vizualizari

 • +7 (9 voturi)    
  De neinteles (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 12:24)

  Saxaul [utilizator]

  Cum poate Fitbit sa creadă ca va putea concura cu Apple când ei cer bani pe un abonament pt a afla date de la un ceas scump și nefinisat? Cât de lacomi sunt considerați cei de la Apple, dar iraționali nu sunt. Se pare ca Fitbit a creat un produs pt a arata ca poate, dar nu vor sa vândă și sa facă profit.
  • +2 (8 voturi)    
   e mai complicat de atat (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 13:25)

   sisif.sisif [utilizator] i-a raspuns lui Saxaul

   in primul rand sunt date pe care apple watch nu le ofera (inca): sleep stages, oxygen variation during sleep etc. Fitbir zice ca in curand le va oferi in aplicatia basic dar pana atunci... Sunt sigur ca si apple poate face la fel cand (daca) va oferi mai multe date, depinde cum evolueaza piata asta. un indiciu in sensul asta e ca deja a introdus subscriptia pt noua aplicatie de fitness. la fitbit asta face parte din abonamentul premium care include si extra-datele. e de inteles sa ceara subscriptie pt guided workouts si coaching dar intr-adevar e greu de digerat sa ti se ceara sa platesti pt date culese de hardware-ul pt care deja ai platit enorm
 • +14 (18 voturi)    
  Sa platesc abonament ca sa vad datele mele?! (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 14:47)

  andipetre [utilizator]

  Deci modelul spre care se indreapta smecherii de pe piata asta e sa iti colecteze masiv si pe gratis datele tale personale, dupa care sa iti ceara bani ca sa ti le vezi?! E pasul urmator in nesimtirea business-ului centrat in jurul colectarii de date private? Acum nu mai suntem doar produsul pe care il comercializeaza acesti "baieti destepti", suntem si cumparatorii acestuia (adica ne cumparam singuri pe noi insine)?

  As intelege sa platesc daca in spatele serviciului s-ar afla un medic care ar da diagnostice sau sugestii, dar sa imi cumpar propriile date, pe care, in naivitatea mea, i-am permis companiei sa le colecteze, e complet absurd.

  Cum era cu protectia datelor personale, accesul neingradit la acestea? Oare spiritul legislatiei europene nu mai conteaza?
  • +4 (6 voturi)    
   Da (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 18:54)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Problema asta o am si eu, am un FitBit si serviciul premium de 50 de lei (10 euro) pe luna mi se pare ENORM!
  • +2 (4 voturi)    
   banuiesc ca platesti graficele (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 19:19)

   omul.rau [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   adica datele brute (liste intregi de cifre care sunt greu de analizat/interpretat chiar si pentru cineva care se documenteaza) probabil pot fi downloadate la cerere

   asa ca ei iti fac grafice colorate, calculeaza medii, minime, maxime, iti dau si niste sugestii si te pun sa platesti pentru asta
   • +1 (1 vot)    
    Si iti iau datele personale gratis ;) (Luni, 26 octombrie 2020, 1:37)

    andipetre [utilizator] i-a raspuns lui omul.rau

    Date care valoreaza mult mai mult decat graficele lor colorate. O afacere buna, s-a mai vazut in istorie: tu dai aur, ei iti dau margele de sticla.
 • +3 (7 voturi)    
  Neah, got rid of it!!! (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 20:52)

  Parzivall [utilizator]

  Mie personal nu-mi trebuie un ceas care sa-mi controleze viata. I'm doing things my way and it's my own peronal private business what and how I'm doing them.
  Ajunsesem obsedat de fitbit, nr de pasi, km alergati, calorii, somn cycles etc etc. E destul de stresanta viata moderna si asa ca sa ti-o mai complici singur cu asa zisele advance technologie care ti-ar face viata mai usoara, cica.
  • -4 (6 voturi)    
   @neah, .... (Duminică, 25 octombrie 2020, 8:32)

   mctweety [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   cand iti citesc comentariul, parca m-as uita la un film indian.
   • +3 (5 voturi)    
    Pai si e vina mea ca tu te uiti la indiene? (Duminică, 25 octombrie 2020, 16:07)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui mctweety

    Ideea e ca dupa un an, stiu exact cati pasi fac sau alerg. 3000km mers normal si vreo 500km alergat. Mie imi ajunge, nu trebuie sa mai si confirm asta zilnic. Nu mai spun ca Fitbit-ul mai da si rateuri, verificat cu telefonul!
 • +1 (5 voturi)    
  Garmin are de mult timp asa ceva (Sâmbătă, 24 octombrie 2020, 22:47)

  MDK [utilizator]

  Si bateria tine 2 saptamani +.
  • -1 (3 voturi)    
   nu (Duminică, 25 octombrie 2020, 12:38)

   sisif.sisif [utilizator] i-a raspuns lui MDK

   nu, nu are
   • 0 (2 voturi)    
    Dar Withings are (Duminică, 25 octombrie 2020, 18:51)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui sisif.sisif

    Și, pe lângă faptul că are posibilitatea de a-ți furniza aceste date nici nu trebuie să plătești pentru ele. Plus că, din punctul meu de vedere, arată și mult mai bine
 • 0 (6 voturi)    
  Cu toții (Duminică, 25 octombrie 2020, 3:43)

  Observatory [utilizator]

  trăim intr-o lume liberă !
  Sunt de acord ca noul Sense este scump , plus premium , dar nimeni munte obliga sa cumperi sau sa te abonezi.....
  Folosesc Fitbit de aproximativ 6 ani, nu am plătit un bănuț extra, și sunt f mulțumit , pentru cea ce m-a interesează ( pulsul este esențial pt sănătatea mea, am un pacemaker )câte ore am dormit și cum ? Plus altele....
  Va doresc succes cu alte ceasuri inteligente, necesare numai celor care beneficiază de datele respective ( medical)
  PS
  Fitbit , a fost recent cumpărat de Google, prin aceasta schimbare Google a început sa distrugă acest decent ceas inteligent.
  Păcat
  • +1 (5 voturi)    
   Ar putea sa te intereseza si gramatic? (Duminică, 25 octombrie 2020, 9:37)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Pledoaria pentru "Fitzbit" e subtire si agramata ("m-a intereseaza"). A cere bani pentru a avea acces la propriile date e o nesimtire care se va vedea imediat in vanzari. A vrea sa concurezi cu Apple cu o plasticarie chinezeasca e cel putin indoielnic ca si decizie de afaceri. Plus senzorii ce sunt sub orice critica. Am crezut ca am eu un exemplar defect dar toti cei cu care am vorbit au confirmat rezultatele sub orice critica (unul care a insistat la suport a primit raspunsul ca asa e normal sa existe "zgomot de masurare") De evitat. Piata e plina de modele net superioare la preturi mult mai decente (nu vorbim de Apple dar Huawei, Samsung, Garmin au modele superioare)
   • +3 (5 voturi)    
    In mod normal (Duminică, 25 octombrie 2020, 13:35)

    Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

    nu răspund la cometarii și practic nu ma deranjează plusurile sau minusurile unor “persoane” complect necunoscute .
    Urmăresc articolele de pe HN și am comentat un produs care ma ajuta zilnic .
    Sunt de acord ca părerile sa fie diferite .
    Deci se discuta despre un produs electronic , și răspunsul este negativ, deoarece am gresit gramatical ?
    A avut dreptate un prieten “ tu chiar te cobori la nivelul de a citi comentariile romani “
    Am plecat acum 42 de ani , fugit din raiul vostru comunist, și ca și acum, numic nu sa schimbat :
    Proporția Uriașă a proștilor !
    • -1 (3 voturi)    
     Cu un singur lucru ai dreptate (Luni, 26 octombrie 2020, 1:45)

     andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

     Proportia nu s-a schimbat, unii dintre ei doar s-au mutat dintr-un loc in altul.
 • +2 (4 voturi)    
  scump si inutil (Duminică, 25 octombrie 2020, 20:28)

  AliKimiku [utilizator]

  Mai exact 90% din utilizatori nu vor folosi functiile respective.
  Si sa fim sinceri la 1600 de lei nu super-scump.
  De Garmin Fenix 6x Pro ce drac mai zicem? Din diferenta de pret platesti cam 48 de luni de abonament inutil la Fitbit.
 • +2 (4 voturi)    
  Scump si nerafinat (Duminică, 25 octombrie 2020, 21:08)

  JohnR [utilizator]

  Raman la ceasul meu smart Samsung. Ar fi interesant poate pentru persoane octogenare insa acestia nu prea folosesc tehnologie.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by