​Apple ar putea ajunge să aibă stocuri insuficiente de procesoare pentru gestionarea consumului de energie la noile iPhone-uri, din cauza restricțiilor comerciale și a crizei Covid, scrie Bloomberg. Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectată exact în cea mai bună perioadă de vânzări, cea a sărbătorilor de iarnă.

Apple iPhoneFoto: Eremin | Dreamstime.com

De regulă, primul trimestru care urmează lansării noilor iPhone-uri este şi cel mai bun din punctul de vedere al vânzărilor, atunci fiind cea mai mare cerere. Dacă Apple nu dispune de suficiente unităţi pentru a satisface cererea, veniturile companiei ar putea fi afectate.

Surse din rândul partenerilor Apple, citate de Bloomberg, spun că sunt probleme cu cipurile de care iPhone 12 are nevoie pentru gestionarea consumului de energie şi că, din această cauză, ar putea fi probleme de disponibilitate pentru noile smartphone-uri ale companiei chiar în primul trimestru de după lansare.

Stocurile mici de cipuri au două cauze: problemele pe care lanţul de aprovizionare le are din cauza pandemiei şi trecerea la 5G.

Sursele spun că în cazul în care problemele de stocuri devin acute, Apple va beneficia de un tratament preferenţial şi va primi cipuri cu prioritate, în defavoarea altor producători.

iPhone 12 şi iPhone 12 Pro au intrat pe unele pieţe de luna trecută, iPhone 12 Mini şi iPhone 12 Pro Max vor fi disponibile pentru precomenzi începând de vineri, 6 noiembrie.