Samsung va lansa noua generație a telefoanelor sale de vârf de gamă Galaxy S în ianuarie, și nu în martie, cum s-a întâmplat anul trecut, scrie Reuters. Compania speră să câștige cotă de piață în lupta cu Apple, cu Huawei, dar și cu companii mai mici precum Xiaomi sau Oppo. Presa IT a scris că S21 va avea o cameră foto îmbunătățită față de S20 și va veni cu senzori noi.

Samsung S20 Ultra 5GFoto: Robert309 | Dreamstime.com

Samsung Electronics va lansa în ianuarie noile telefoane Galaxy S, cu peste o lună mai repede decât de obicei, spun sursele. Inițial s-a scris că noua gamă se va numi Galaxy S30, mai nou sursele spun însă că denumirea comercială va fi Galaxy S21.

Galaxy S20 - lansat în martie anul trecut - are ecran de 6,2 inci și costă aproximativ 3.000 de lei, în timp ce Galaxy S20+ are ecran de 6,7 inci și costă de la 3.500 de lei. În octombrie, compania a lansat o versiune mai accesibilă la preț, S20 FE, care costă 2.600 lei.

Samsung a fost pentru câteva luni detronată de Huawei la numărul de smartphone-uri vândute, dar a recâștigat poziția, mai ales că Huawei a pierdut mult în Europa și SUA din cauza interdicțiilor de a folosi suita de aplicații Google.

Samsung are 23% pe piața mondială a smartphone-urilor, iar pe cea locală cota este de 50%.