​Huawei România - 20 de ani

6 lucruri pe care nu le știai despre compania Huawei

de Andrei Dumitriu     HotNews.ro
Vineri, 13 noiembrie 2020, 9:27 Economie | IT


Showroom Huawei din Beijing
Foto: Profimedia Images
​Deși a ajuns cunoscută publicului larg mai degrabă pentru telefoanele pe care le produce, compania chineză Huawei este în același timp și un jucător important la nivel global în industria de echipamente și tehnologii pentru telecomunicații. Am selectat mai jos câteva lucruri interesante despre Huawei și despre filiala acesteia din România.

Huawei România- a două după Germania, în ceea ce privește numărul angajaților din filialele companiei din UE



Sediul Huawei din București. FOTO via Profimedia Images

Huawei a intrat pe piața românească în urmă cu aproape 20 de ani și la început a avut doar câțiva angajați. În 2014, numărul acestora a ajuns la 1360, iar în 2019 Huawei România a avut peste 2300 de angajați și susține, indirect, peste 6320 locuri de muncă în toată țara. Din acest punct de vedere, filiala Huawei din România ocupă locul 2, imediat după Germania, din toate filialele Huawei din Uniunea Europeană.

Deși pentru publicul larg Huawei este asociat în primul rând cu un brand de telefoane, compania chineză este un jucător major în industria de furnizare de echipamente și tehnologii de telecomunicații.

România este o țară de importanță strategică pentru Huawei, motiv pentru care compania a construit aici 7 centre care oferă servicii la nivel internațional: Global Service Center, Accounting Shared Services Center, Human Resources Shared Services Center, Contract Fulfillment & Deal Hub, Consumer Business Group European Contract Fulfillment Center, Bidding Center și E-mall. Peste 80% din angajații din aceste centre sunt recrutați de pe plan local și lucrează la proiecte internaționale care implică alte țări din UE și chiar din Africa.

Huawei, printre pionierii mondiali în tehnologia 5G



Compania chineză Huawei a început cercetările în ceea ce privește tehnologia 5G în 2009 și până la sfârșitul lui 2019 a investit în acest domeniu 4 miliarde de dolari americani în total. Huawei a depus 26.600 de contribuții la standardele 3GPP. Potrivit Institutului European de Standarde în Telecomunicații (ETSI), Huawei deține 4.348 de familii de brevete esențiale 5G, adică peste 20% din totalul acestora. Acest fapt plasează Huawei pe primul loc dintre toți furnizorii în ceea ce privește brevetele 5G.

Huawei intenționează să crească investițiile în tehnologia 5G. În prezent, sunt peste 10.000 de persoane care lucrează pentru rețele 5G, fără să-i mai punem la socoteală și pe cei care lucrează la dispozitivele 5G. Eforturile de cercetare și dezvoltare ale Huawei în 5G se concentrează pe dezvoltarea de produse de calitate, optimizarea performanțelor rețelei și reducerea costului pe bit și a consumului de energie a stațiilor de bază.

Huawei investește în cercetare și dezvoltare între 3 și 5 miliarde de dolari în fiecare an




Inovația a fost și este considerată de Huawei fundamentală pentru supraviețuirea și dezvoltarea companiei în ultimii 30 de ani. Și în perioada următoare, Huawei va investi în cercetare și explorare a tehnologiilor de vârf între 3 și 5 miliarde de dolari anual.

Pentru a-și atinge scopurile, Huawei pune foarte mare accent pe resursa umană specializată și ultra specializată: 15 000 de angajați din Huawei lucrează în cercetare, dintre care 700 au cel puțin un doctorat în matematică, peste 200 în fizică și chimie și peste 5000 de angajați au un doctorat în inginerie.

Huawei a încheiat parteneriate privind cercetarea și inovarea cu peste 300 de universități și peste 900 de institute și companii de cercetare din toată lumea. Fidelă principiului inovației deschise, compania urmărește să atragă profesioniști și cercetători din toată lumea.

Cum a folosit Huawei tehnologia pentru a lupta cu pandemia: cazul spitalului Huoshenshan din Wuhan



În Wuhan, orașul din China unde a izbucnit pandemia COVID-19, a fost construit un spital mobil, HuoShenShan, în doar zece zile, de la momentul proiectării până la construcție și livrare.

Pentru a asigura construcția rețelei de internet și telecomunicații, Huawei a trimis la fața locului peste 100 de ingineri și mai mult de 10 parteneri locali. Suprafața spitalului mobil este de 34.000 de metri pătrați și a fost nevoie să se conecteze la rețea peste 1600 de device-uri. Rețeaua, complet funcțională, a fost livrată spitalului în doar 3 zile.

Foarte important, în toată această perioadă, nicio persoană implicată în acest proiect nu s-a infectat cu coronavirus.

Afacerile globale ale Huawei au crescut în 2020



În ciuda pandemiei, compania Huawei a avut un an bun în 2020. În primele 3 trimestre ale lui 2020, compania chineză a înregistrat venituri totale de 671,3 miliarde CNY (101,4 miliarde dolari americani), în creștere cu 9,9% față de anul precedent, iar marja profitului net a fost de 8,0%. Raportat la prima jumătate a anului, veniturile au fost de 454 miliarde CNY (282,6 miliarde dolari US), în creștere cu 13,1% față de anul precedent; marja profitului net a fost de 9,2%.

Huawei este membru activ în peste 400 de organizații și alianțe globale din tehnologie



Huawei este membru activ în mai mult de 400 de organizații de standarde, alianțe din industrie și comunități open source, unde deține peste 400 de poziții cheie. Compania este membră în consiliul sau în comitetul executiv din organizațiile: 3GPP, IETF, IIC, IEEE-SA, Linux Foundation, BBF, ETSI, TMF, WFA, WWRF, CNCF, OpenStack, LFN, LFDL, IFAA, GP, CCSA, AII, CUVA și VRIF. Huawei contribuie în mod continuu la peste 200 de organizații de standardizare. Până în prezent, a depus peste 60.000 de contribuții standard. Huawei face parte în mai mult de 200 de comitete tehnice de coordonare.

Acest articol face parte dintr-un proiect editorial susținut de Huawei România.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





9213 vizualizari

 • +26 (44 voturi)    
  Încă ceva care nu știm și nu ni se spune (Vineri, 13 noiembrie 2020, 10:42)

  BEDE [utilizator]

  Ce influență are Partidul Comunist Chinez în firmă? În ce măsură poate determina Partidul ca firma să introducă tot felul de spyware în telefoane, modemuri și alte echipamente? Tehnic este clar că se poate. Apoi, un asemenea mod de a spiona comunicațiile ar fi extrem de rentabil.
  Prefer să fiu spionat de Google și nu de Partidul Comunist.
  • -21 (33 voturi)    
   Google deja ti-a bagat ideile in cap (Vineri, 13 noiembrie 2020, 14:31)

   gigiduru_ [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

   Vesti proaste pt tine, Trump a pierdut alegerile
   • +20 (24 voturi)    
    comunismul chinezesc (Vineri, 13 noiembrie 2020, 18:54)

    YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

    Sigur, probabil si macelul uigurilor precum si cel al tibetanilor sunt fapte inventate de Google.
    Probabil printre putinele lucrusi bune facute de Trump a fost sa puna piciorul in prag in ceea ce priveste China care zeci de ani nu a facut decat sa fure tehnologie.
    Si in zilele de astazi, daca vrei sa-ti deschizi o firma de tehnologie in China trebuie sa fii de acord sa le cedezi brevetele si tehologia...asta ca sa nu se mai oboseasca ei sa o fure.
    Dincolo de asta si miile de arestari din HK nu te deranjeaza dar toate acestea au fost facute si cu banii celor care tot cumpara produse chinezesti..si asta pentru ca in China nu exista firme private cu adevarat toate sunt de fapt detinute de PC Chinez.
    • -15 (19 voturi)    
     chinezismul comunist (Vineri, 13 noiembrie 2020, 22:39)

     gigiduru_ [utilizator] i-a raspuns lui YamamotoIsoroku

     A construit un spital Covid in cateva zile. https://www.bbc.com/news/in-pictures-51280586
     Dar brainwash-ul PSD-ist si cu brainwash-ul Trumpist va zice altceva. Antena 3 + Google AI o sa determine numarul de minusuri la acest comentariu.
     • +10 (12 voturi)    
      LOL (Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 11:20)

      YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

      Si Stalin a construit cateva spitale dar totusi a omorat peste 20 milioane se rusi care nu-i impartaseau ideile.
      Sunt multi care din cauza copacilor nu vad padurea.
     • +4 (4 voturi)    
      Ce tupeu aveti! (Duminică, 15 noiembrie 2020, 5:32)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

      Si nesimtire cat cuprinde. I-a spune-ne si cum a reactionat Partidul Comunist Chinezi in cazul infectarilor cu acest virus. Asta pana sa construiasca acel faimos spital de care ne povestesti. Hai, curaj.
   • -6 (10 voturi)    
    vești proaste si pentru tine... (Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 11:02)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

    ... google sunt contra trump, promovează stânga..
    • -1 (1 vot)    
     Ha ha ha (Duminică, 15 noiembrie 2020, 8:58)

     Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     Google e motor de cautare si aduce informatii pe subiectele cautate. In neuronul tau singuratic realitatea e de "stanga". Trezirea va fi cruta pentru cretinoizi ca tine - daca va veti trezi candva
 • +21 (35 voturi)    
  Lauda de sine (Vineri, 13 noiembrie 2020, 12:24)

  Ed___ [utilizator]

  Disperaţi tare chinezii ăştia care au vrut şi parţial reuşit să pună toate firmele din Vest pe butuci - Nokia, Ericsson,...

  Nu aş lua de la ei nici gratis
  • 0 (20 voturi)    
   fiti atenti pana la noapte cate minus-uri apar (Vineri, 13 noiembrie 2020, 13:58)

   richter [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

   asa a fost in toate articolele despre hauei asta- vreau sa vad si de data asta-;
   eu astept sa intre puternic pe piata mondiala si India cu de toate- atunci va mai fi cumva-
 • -12 (22 voturi)    
  puneti botul la ce? (Vineri, 13 noiembrie 2020, 16:50)

  levierul [utilizator]

  Huawei este o firma care a dezvolatat tehnologie la un pret mai mic decat concurenta. Balivernele cu datele furate prin reteaua 5G sunt lansate si propulsate de concurenta, pentru a putea sa reziste pe piata. Piata libera nu e chiar atat de libera. Incepe sa scartaie cand pierde teren.
  Astept cu mare interes cand gigantii tehnologiei din India vor fi pusi la punct, pe baza acelorasi criterii.
  Razboiul, are doua constante: resursele si tehnologia.
  De mare efect smecheria cu PCC fura datele prin 5G si spioneaza intreaga lume. Nu m-as fi gandit ca lumea pune botul asa bine la asta.
  Parerea mea este ca oricum nu exista jucatori corecti. Altfel, nu am fi acum, aici.
  • +8 (14 voturi)    
   e, uite ca... (Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 10:59)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   preferăm să plătim mai mult decât să-i susținem pă comuniștii mâncători de shobolani.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu a dezvoltat nimic, (Duminică, 15 noiembrie 2020, 21:30)

   zizi_m [utilizator] i-a raspuns lui levierul

   a furat la greu tehnologie de la competitori.
   Pentru ne-postaci si ne-conspirationisti, cautati pe un motor de cautare "huawei industrial espionage" si cititi acolo.
   • 0 (0 voturi)    
    ai lucrat in industria telecom? (Luni, 16 noiembrie 2020, 13:03)

    levierul [utilizator] i-a raspuns lui zizi_m

    stii despre ce e vorba pe acolo? Cu ce se mananca dezvolatarea OMC-ului? Stii cumva ca e cel mai scump si mai complex software?
    Daca sursa ta de informare este google search, poti sa te inscrii in competitie cu anti-vaxeri si aia de isi pun huse anti 5G pe cap
 • +18 (18 voturi)    
  stai sa vezi... (Vineri, 13 noiembrie 2020, 17:57)

  young_e [utilizator]

  ...sase lucruri pe care nici n-ai sa le stii vreodata despre huawei...
 • -11 (15 voturi)    
  ??? (Vineri, 13 noiembrie 2020, 18:43)

  nedumeritul [utilizator]

  Sunteti convinsi ca SUA si Rusia nu fac faptele pe care le suspecteaza despre Huawei ?...Snowden...etc ?
 • +16 (20 voturi)    
  Nu voi cumpara niciodata de la Huawei! (Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 9:53)

  Miky60 [utilizator]

  Toata lumea este impotriva Huawei pt ca sunt chinezi si pentru ca ne fura datele! Eu nu voi cumpara niciodata de la Huawei si ma bucur ca Romania a interzis Huawei!
 • +11 (13 voturi)    
  cred că e de bun simț (Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 14:04)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  să ne întrebăm dacă se mai poate avea încredere în firmele și companiile chineze!
  eu cred că NU!sub nici o formă!china fură TOT.minte la greu,e mai mult decât agresivă în a-și impune politica și marfa!e plină europa de măști contrafăcute care au „aprobarea” EU!e doar un exemplu!
  are f mulți bani(poate are vreo tiparniță,nimeni nu știe),cu care corupe multe guverne,inclusiv din UE!
  ar trebui un boicot concertat,masiv al UE la marfa din china,dar sunt firme mari în UE care preferă mâna de lucru f ieftină!
  • +5 (5 voturi)    
   E foarte greu cu boicotul... (Duminică, 15 noiembrie 2020, 10:47)

   Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

   Tocmai mi s-a spus ca la instalarea internetului o sa primesc si o tableta ... desigur Huawei. Pe care o sa o refuz politicos. Sper sa nu fie si modemul de la aceeasi ilustra firma. Dar e foarte greu cu firmele mari de telecom care cumpara in prostie de la comunisti, contribuind din plin la distrugerea locurilor de munca si a firmelor europene si americane. Pentru ca la ei in afara de criteriul "pret mic" nu exista nimic altceva. Corporate Social Responsability de exemplu e doar un slogan bun de vandut prostilor. Partidul Comunist Chinez poate sa declanseze o pandemie globala si distrugerea economiei globale fara nici o repercursiune in timp ce noi cumparam in continuare ca idiotii furaciunile lor ieftine si de proasta calitate. Si ni se spune si sa nu dam vina pe China ca sa nu fim rasisti ...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by