Huawei confirmă știrea apărută acum câteva zile conform căreia va vinde brandul de telefoane Honor către un consorțiu din Shenzen, ideea fiind de a salva marca Honor. Sancțiunile impuse de SUA au afectat grav operațiunile Huawei, iar marca Honor, care a intrat și în Europa în 2017, vinde 70 de milioane de smartphone-uri pe an, marea majoritate în China. Brandul Honor a fost creat în 2013 și sunt multe modele pe piața românească, cu prețuri între 500 și 2.100 lei.

Un magazin Honor din ChinaFoto: Jlhope, Dreamstime.com

Huawei spune că a decis să vândă marca pentru a se asigura că aceasta va exista și pe mai departe, împreună cu lanțul de dealeri și furnizori. Huawei speră că dacă nu va mai avea nicio implicare la Honor, această marcă va putea ieși din zona sancțiunilor care nu-i permit să pună serviciile Google pe noile telefoane și nici să utilizeze procesoare ale companiilor americane.

Honor va fi preluată de un consorțiu din 40 de companii numit Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Nu a fost comunicată suma tranzacției, dar presa a scris despre 15 miliarde dolari.

Honor era marca de buget a Huawei, cu telefoane mai ieftine și cu adresare către publicul ceva mai tânăr. În situația de față, sancțiunile impuse Huawei au făcut să apară probleme la aprovizionarea cu componente și pentru telefoanele Honor.

Sursa CNET